Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Ministrul Energiei, după începerea extracției de gaze în Marea Neagră: Vom avea un miliard de metri cubi în plus pe anMinistrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că țara noastră va beneficia de un miliard de metri cubi de gaz pe an suplimentar, după începerea extracției zăcămintelor din Marea Neagră. Primele gaze din Marea Neagră au intrat miercuri în sistemul naţional de transport, respectiv gazele din perimetrul de la Midia, zăcământul Ana, exploatat de Black Sea Oil & Gas.
„Este oficial! Primele gaze din Marea Neagră au intrat astăzi în sistemul naţional de transport! Este vorba de gazele din perimetrul de la Midia, zăcământul Ana, exploatat de Black Sea Oil & Gas. Vom avea o cantitate de circa un miliard de metri cubi anual, în plus. Ţara noastră a mai făcut un pas pentru a deveni independentă energetic”, a scris Virgil Popescu miercuri pe Facebook.
Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus Dacia, au început miercuri după-amiaza producţia de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), fiind introduse în Sistemul Naţional de Transport primele gaze extrase din perimetrele offshore de mică adâncime Ana și Doina.
Evaziunea fiscală a atins cote alarmante: România pierde 507 euro pe secundă507 euro pe secundă pierde România din evaziune fiscală. Iar în timp ce statul abia poate aduna actualele taxe și impozite, coaliția discută despre un nou sistem de impozitare pentru a atrage mai mulți bani la buget.
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la evaziune fiscală. Sume pierdute de ordinul zecilor de miliarde de euro ar fi putut fi investite, de exemplu, în autostrăzi, școli și spitale. Peste 16 miliarde de euro se pierd anual din fentarea codului fiscal - este estimarea făcută de președintele ANAF. Adică peste 500 de euro sau peste 2.500 de lei - sume pierdute pe secundă. Bani care ar fi trebuit să ajungă la bugetul țării. Cu 16 miliarde de euro s-ar fi putut construi anual în România peste 2.300 de kilometri de autostradă, 3.000 de școli și 27 de spitale regionale.
Mai mult decât atât, tot din acești bani am fi avut deja o magistrală de metrou către aeroport. Și mult așteptata autostradă de la București până la Brașov ar fi fost și ea gata. Tot în această sumă țara noastră ar fi avut deja spitale regionale în Iași, Craiova și Cluj. Peste 100 de creșe și 200 de școli noi, cu 8 clase fiecare, s-ar fi putut construi, de exemplu, în zonele mai puțin dezvoltate ale țării.
Rafila: Variola maimuţei nu e în transmitere comunitară, nu necesită măsuri de precauţie ca în cazul infecţiei cu noul coronavirusMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că variola maimuţei nu se transmite uşor şi nu necesită măsuri de precauţie ca în cazul infecţiei cu noul coronavirus, menţionând că nu se pune problema unei transmiteri comunitare a acestei boli, pentru că rata de reproducere este în jur de 0,3.
„Nu este vorba de o sensibilitate, este vorba mai degrabă de un comportament la risc, comportamentul la risc poate să fie deopotrivă înregistrat şi la bărbaţi, şi la femei. Problema este legată de un contact apropiat cu o persoană infectată, lucrul acesta se poate întâmpla oricui dacă nu-şi ia nişte măsuri de precauţie şi recomandarea este, cel puţin din punct de vedere al relaţiilor intime, să se evite relaţiile întâmplătoare, cu persoane necunoscute.Şi dacă există o expunere, în sensul contactului cu o persoană care prezintă leziuni, atunci înseamnă că este bine ca persoana respectivă să se adreseze serviciului de boli infecţioase”, a afirmat Rafila, întrebat dacă există o sensibilitate mai mare a bărbaţilor la această boală, având în vedere cele trei cazuri existente în România.
Comentarii articol (0)