Așa, de pildă, războiul și nesiguranța aprovizionării cu resurse provocate de Rusia ar putea crește nivelul investițiilor globale în cărbune peste cel din 2019, până la circa 115 miliarde de dolari, dar totalul investițiilor în combustibilii fosili, va rămâne sub 2019.
„Guvernele, companiile și investitorii se confruntă dificultatea alegerii proiectelor pe care să le susțină, căci nevoile pe termen scurt nu se aliniază automat cu obiectivele pe termen lung. (…) Totuși, nimeni n-ar trebui să-și imagineze că invazia Rusiei în Ucraina poate justifica un val de noi investiții la scară mare în infrastructura combustibililor fosili, într-o lume care vrea să limiteze încălzirea globală”, spune raportul IEA.
În anul nesiguranței maxime, domină investițiile în regenerabile
Este de așteptat ca investițiile globale în energie să urce cu 8% în 2022, până la 2.400 de miliarde de dolari, peste nivelurile de dinainte de pandemie, potrivit estimărilor actualizate pentru raportul IEA publicat în această lună.
Investițiile vor crește în toate sectoarele energetice, dar în principal în sectorul producției de electricitate și – aici, mai ales în regenerabile și rețelele aferente. O altă direcție prioritară este cea a creșterii eficienței la consumatorii finali.
Citește articolul integral pe cursdeguvernare.ro.
Comentarii articol (0)