Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Studiu: Criza vârstei de mijloc este reală și se manifestă în anii în care se obțin cele mai mari venituri la locul de muncăCercetătorii au studiat criza vârstei de mijloc și au descoperit că efectele acestui fenomen sunt mai grave decât se credea până acum, scrie Business Insider.
Potrivit unei noi cercetări publicate de Biroul Național de Cercetare Economică, în plus față de o scădere a satisfacției pe care le-o aduce viața, persoanele care trec prin această perioadă se confruntă cu un risc mai mare al cazurilor extreme de depresie, de suicid și sunt mai stresate la locul de muncă, au probleme cu somnul și sunt mai expuse riscului de a deveni dependenți de alcool.
Criza persistă în ciuda faptului că multe persoane de vârstă medie trec prin cea mai bună perioadă a vieții lor, din punct de vedere al câștigurilor, au puține probleme de sănătate și trăiesc în regiuni sigure și prospere – o descoperire
„paradoxală” care îi îngrijorează pe cercetători.
„Credem că gravitatea acestei probleme de societate nu a fost abordată de politicienii lumii bogate”, au scris oamenii de știință.
Cercetătorii au descoperit că
„nivelul maxim al stresului la muncă” este atins în jurul vârstei de 45 de ani și au citat alte cercetări pentru a arăta cum stresul poate indica existența unor probleme de depresie, tensiune ridicată și sănătate mentală deficientă.
Scade prețul gazelor naturale în EuropaPreţul gazelor naturale în Europa a scăzut pentru a treia zi, după ce Comisia Europeană a insistat cu intervenţiile pe piaţă pentru a atenua efectele celei mai grave crize energetice din ultimele decenii, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.
Marţi dimineaţa, la hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile pentru luna viitoare au scăzut cu 4,3%, ajungând la 182,33 euro pentru un Megawatt oră (MWh), iar în precedentele două sesiuni declinul a fost de 14%.
În primăvară, la hub-ul TTF de la Amsterdam, cotaţiile au atins nivelul record de aproape 335 de euro pentru un MWh. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar urma să prezinte miercuri o versiune a planului în cinci puncte, în condiţiile în care UE vrea să reducă consumul de energie şi să furnizeze lichidităţi, pentru a preveni extinderea crizei.
Comisia Europeană va propune ca ţările membre să-și reducă consumul lunar de electricitate cu cel puţin 10% şi cu 5% în orele de vârfComisia Europeană este aproape de a finaliza un plan de măsuri care prevede plafonarea profiturilor companiilor energetice şi direcţionarea banilor spre consumatori.
De asemenea, potrivit documentului care ar urma să fie prezentat de șefa Comisiei, consultat de Bloomberg, țările membre ar trebui să își reducă consumul net lunar de electricitate cu cel puţin 10% şi cu 5% în orele de vârf.
Potrivit unui document de lucru consultat de Bloomberg, Executivul comunitar vrea să plafoneze preţurile pentru producătorii de electricitate care nu utilizează gaze naturale la 180 de euro pentru un Megawatt oră, mai jos decât plafonul de 200 de euro pentru un Megawatt oră care se vehicula anterior.
Asta ar plafona veniturile producătorilor de electricitate din surse regenerabile, centrale nucleare şi biomasă la mai puţin de jumătate faţă de preţul pe piaţă al energiei electrice, aproximativ 460 de euro pentru un Megawatt oră în prezent. Plafonul ar urma să se aplice după ce tranzacţiile cu energie electrică vor fi încheiate, astfel încât să nu afecteze în mod direct preţul energiei electrice la bursă.
Comentarii articol (0)