Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
CE cere statelor membre să-și modernizeze sistemele de venit minim pentru a reduce sărăciaComisia Europeană invită statele membre să-și modernizeze sistemele de venit minim, pentru a-i ajuta pe oameni să iasă din sărăcie, pe de o parte, și pentru a promova în același timp integrarea pe piața muncii a persoanelor care pot lucra.
Venitul minim reprezintă plăți în numerar care vin în ajutorul gospodăriilor unde acest sprijin este necesar pentru a reduce decalajul în materie de venit până la un anumit nivel, pentru a plăti facturile și pentru a avea o viață demnă.
Acest sprijin este deosebit de important în perioade de recesiune economică, deoarece contribuie la atenuarea scăderii veniturilor gospodăriilor din care fac parte persoanele cu cea mai mare nevoie de ajutor, contribuind astfel la o creștere durabilă și favorabilă incluziunii, arată un comunicat al Comisiei Europene.
Plățile sunt, în general, completate de prestații în natură care oferă acces la servicii și de stimulente specifice pentru accesul pe piața forței de muncă.
Astfel, sistemele de venit minim nu sunt un instrument pasiv, ci acționează ca o rampă de lansare pentru îmbunătățirea perspectivelor în materie de incluziune și de ocupare a forței de muncă. Sistemele de venit minim bine concepute asigură un echilibru între reducerea sărăciei, stimularea muncii și menținerea unor costuri bugetare sustenabile.
5.000 de „zboruri fantomă” au fost operate în Marea Britanie din 2019 și alte 35.000 au pornit aproape fără niciun pasager la bordMai mult de 5.000 de zboruri comerciale fără niciun pasager la bord au decolat sau au aterizat din/în aeroporturile din Marea Britanie din 2019 și până în prezent.
Alte 35.000 de curse au plecat sau au ajuns din/în Regatul Unit cu mai puțin de 10% dintre locuri ocupate, potrivit unei analize a datelor publicate de Autoritatea Aviației Civile (CAA) realizată de The Guardian.
Într-un singur trimestru din această perioadă, spre exemplu, 62 de avioane goale au decolat de pe aeroportul Luton spre Polonia, iar în alt trimestru, Heathrow a deservit 663 de zboruri cu aproape nimeni la bord care veneau sau plecau din/spre Statele Unite.
Ambele trimestre au fost în timpul pandemiei de Covid-19. Transportul aerian a produs mai multe emisii de carbon pe oră decât orice altă activitate comercială și este dominat de o minoritate de clienți care folosesc frecvent serviciile companiilor aeriene, ceea ce a atras atenția activiștilor de mediu.
Dolarul american atinge un nou record față de leu și euroDolarul a atins un nou record față de leu și euro, moneda americană continuându-și trendul ascndent început la începutul anului. Banca Națională a României a afișat miercuri (28 septembrie) un curs de 5,1794 lei pentru un dolar, în creștere cu 4 bani față de ziua de marți.
Cu o zi în urmă, dolarul câștigase doi bani față de leu și stabilise o nouă valoare record, de 5,1379 lei. Dolarul american a început anul la 4,3559 lei pe unitate și a înregistrat și mici scăderi, însă după aproape nouă luni a câștigat 82 de bani față de moneda națională.
Moneda națională s-a depreciat și în raport cu euro, cursul afișat de banca centrală indicând 4,9479 lei pentru o unitate. Moneda europeană a înregistrat o creștere firavă, de 0,42 bani.
Comentarii articol (0)