Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Europenii au aruncat în medie 127 de kilograme de mâncare în 2020 (Eurostat). România nu a raportat dateÎn 2020, primul an al pandemiei de COVID-19, aproximativ 127 kilograme de alimente per locuitor au fost risipite în Uniunea Europeană, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
România se află printre cele patru țări care nu au raportat date privind risipa de mâncare. Gospodăriile au generat 55% din deşeurile alimentare, reprezentând 70 kg per locuitor.
Restul de 45% au fost deşeuri generate în lanţul de aprovizionare cu alimente, potrivit datelor Eurostat, preluate de Agerpres.
Este prima monitorizare la nivelul UE a deşeurilor alimentare publicată de Eurostat. România, Belgia, Malta și Letonia nu au furnizat date pentru întocmirea acestui raport, mai precizează Eurostat.
Cel mai slab euro din ultimele 6 săptămâni. Dolarul și francul elvețian coboară sub 5 leiEuro a atins minimul ultimelor șase săptămâni, după ce BNR a anunțat miercuri un curs de 4,9038 lei pentru moneda europeană. Ultima dată când euro a avut o cotație asemănătoare a fost pe 12 septembrie 2022 (4,9047 lei).
Dolarul american a fost cotat la 4,9684 lei, în scădere cu aproape 4 bani față de cursul de marți. Moneda americană a coborât din nou sub pragul de 5 lei, după aproape trei săptămâni.
Leul s-a întârit și în raport cu francul elvețian, cotat de BNR miercuri la 4,9551 lei pe unitate. Francul a scăzut și el sub pragul de 5 lei, după ce a petrecut peste șase săptămâni la acest nivel.
Cursul BNR pentru lira sterlină a fost calculat la 5,6220, în scădere cu 4,5 bani față de ziua de marți.
Ce s-a decis în ședința CSAT. Consiliul a aprobat actualizarea programului „Armata 2040”Marți a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia principalul punct pe agendă l-a constituit analiza războiului din Ucraina și implicațiile sale pentru România.
Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, membrii CSAT au aprobat actualizarea programului „Armata 2040”.
De asemenea, aceștia au discutat și despre prețurile la energie, investiții în dezvoltarea producției de gaze naturale, introducerea reactoarelor nucleare de generația a IV-a, mici și modulare, cât și despre consolidarea infrastructurii de transport a energiei electrice și a gazelor naturale.
Comentarii articol (0)