Începe „Litoralul pentru toți”. Prețuri de la 35 de lei pentru o noapte de cazare
La 1 septembrie începe ediția de toamnă a programului "Litoralul pentru toţi", prin care românii se pot caza în hotelurile şi pensiunile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 35 de lei pe noapte.
Potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon, majoritatea hotelurilor din acest program păstrând tarifele de anul trecut.
Programul "Litoralul pentru toţi", ajuns la ediţia cu numărul 42, se derulează în perioada 1 - 30 septembrie 2023 şi se adresează tuturor turiştilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton în extra-sezon. Până în prezent s-au înscris în program 48 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 5.000 de locuri de cazare pe noapte. Reprezentanţii FPTR estimează că peste 100 de unităţi vor intra în acest program, astfel încât peste 40.000 de turişti ar putea beneficia de tarife reduse pe litoral în luna septembrie. Locurile vor fi vândute direct de hoteluri, dar şi prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor.
"Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc. Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie", a afirmat Dragoş Răducan, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, potrivit Agerpres.
În programul "Litoralul pentru Toţi", tariful pentru o noapte de cazare începe de la 35 de lei pe noapte, pentru o persoană, cel mai ieftin pachet, fără masă, putând fi achiziţionat la un hotel de 2 stele din staţiunea Eforie Nord, dacă se achiziţionează un sejur de minim 5 nopţi. În acest program s-au înscris hoteluri de 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turişti.
Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a cumpărat o cantitate de 120.000 de tone de grâu din România şi 120.000 de tone de grâu din Franţa, la o licitaţie internaţională, transmite Reuters.
Marfa din România va fi expediată între 25 octombrie - 10 noiembrie.
Săptămâna trecută, GASC a cumpărat alte 60.000 de tone de grâu din România.
Instituţia a cerut furnizorilor să prezinte oferte pe baza preţului free-on-board (FOB), iar plata ar urma să se facă la vedere (imediat) utilizând fonduri provenite de la Islamic Trade Finance Corporation (ITFC).
Grâul românesc a avut cel mai scăzut preţ la licitaţie, iar traderii spun că plafonul neoficial de preţ stabilit de Rusia face grâul rusesc mai puţin competitiv.
"Preţul minim neoficial de export al Rusiei pare că reprezintă o frână pentru ofertele ruseşti prezentate la licitaţia GASC. Diverse companii au oferit un preţ free-on-board (FOB) de 270 de dolari pe tonă pentru grâul rusesc, permiţând grâului provenit din România şi Bulgaria să fie oferit la un preţ mai scăzut", susţine un trader german.
HARTĂ Cod galben de furtuni în mai mult de jumătate din țară
Meteorologii au emis un nou cod galben de furtuni, valabil până în această seară la ora 22.00.
Poterivit ANM, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.
Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi izolat și în celelalte regiuni, avertizează meteorologii.
Comentarii articol (0)