Una din marile provocari ale vietii moderne pentru familiile in care ambii parinti sunt angajati sau lucreaza o reprezinta gasirea unei solutii pentru orele dintre momentul in care copiii lor termina programul zilei de scoala si momentul in care acesti parinti se intorc acasa.
Una din marile provocari ale vietii moderne pentru familiile in care ambii parinti sunt angajati sau lucreaza o reprezinta gasirea unei solutii pentru orele dintre momentul in care copiii lor termina programul zilei de scoala si momentul in care acesti parinti se intorc acasa. Ce fac copiii in acest rastimp? Isi fac temele? Cine ii supravegheaza? Isi fac bine si complet temele? Au nevoie de lectii suplimentare, de meditatori? Inainte de 1989 parintii fie apelau la ajutorul unor rude (de cele mai multe ori bunicii), fie pur si simplu lasau copii singuri acasa si traiau cu speranta ca nu li se va intimpla nimic rau acestora.
In zilele noastre, supravegherea copiilor pina la intoarcerea parintilor de la serviciu, rastimp in care acestia isi fac temele pentru scoala, sub indrumarea cadrelor specializate, precum si sustinerea de diferite activitati recreative, dar si educative, in cadru organizat, a devenit o afacere care raspunde acestei nevoi. Numite “after-school”, aceste centre nu se rezuma doar la supravegherea copiilor, ci, in functie de fiecare companie in parte, insa, ofera si lectii de limbi straine, precum engleza, sau lectii de muzica sau pentru dezvoltarea aptitudinilor artistice.
Exista o foarte mare cerere pentru astfel de servicii pe piata romaneasca, desi conceptul este destul de nou. Iar ca orice concept de succes si care are cerere pe piata, si acesta a fost francizat, prin initiativa celor de la Kites After School. Astfel, cu o investitie totala sub 10.000 de Euro, puteti deschide si conduce propria dumneavoastra unitate “after-school”. Aceasta unitate nu este o altfel de scoala, ci un centru dedicat oferirii unui mediu relaxant si placut dupa incheierea orelor de scoala si poate suplimenta lipsa unei scoli internationale, cu predare intr-o limba straina, deoarece, in afara de Bucuresti si citeva mari orase, in restul tarii nu exista astfel de unitati de invatamint.
Dar o unitate Kites nu este nici o scoala internationala, oferind o gama flexibila de module din care parintii pot sa aleaga in functie de necesitati, fie ele financiare, fie educationale (rezolvarea temelor, învãþarea unei limbi strãine, socializarea ºi dezvoltarea aptitudinilor de comunicare ºi afirmare in societate ale copilului), dar si in functie de intervalul de timp din zi in care lucreaza si nu se pot ocupa de copil. Astfel, in afara de pachetul complet, parintii pot opta numai pentru servicii de supraveghere a copilului sau doar de predare a limbii engleze (predarea facindu-se dupa programa similara scolilor britanice), dar pot alege si servicii aditionale de transport sau masa de prinz, care se platesc separat, insa. O gama flexibila de servicii face oferta si mai tentanta!
Programa britanica le ofera copiilor ocazia sa deprinda limba engleza in acelasi mod in care copiii britanici o fac: in timp ce se joaca, realizeaza scenete sau afla lucruri interesante din istorie, geografie, stiinte, educatie civica, muzica si arte, etc. In acest mod studiul nu mai este o povara si progresele in invatarea limbii straine sunt mult mai rapide. Numarul orelor de engleza la care participa lunar un copil poate ajunge la 65, cu mult mai mult decit cele 8 ore lunar pe care le-ar face daca ar avea un prepator special angajat de parinti.
Metodele de predare KITES Educational pun accentul pe lucrul individualizat cu fiecare copil, tinindu-se seama de specificul personalitatii si talentele fiecaruia, incurajindu-se in acelasi timp si lucrul in echipa, dar si competitia si afirmarea proprie intre ceilalti copii. Toate activitatile sunt astfel concepute incit copilul sa petreaca orele de dupa scoala in mod placut si relaxant.
Taxa de intrare in sistem este de 4.000, iar investitia initiala poate ajunge la 3.000 – 5.000 de Euro, investitia fiind, in mare parte, in locatia unde se va desfasura activitatea, francizorul recomandind ca aceasta locatie sa fie o casa cu curte sau cu un spatiu in aer liber, pentru a permite copiilor sa se joace. In ce priveste redeventa lunara, aceasta este de 5% din cifra de afaceri. Personalul se poate angaja pe baza de contract de colaborare, cel putin trei profesori care vor lucra intre trei si sase ore pe zi. De asemenea, francizatul beneficiaza si de materiale didactice, atit tiparite cit si in format electronic. Francizatul beneficiaza de training initial, in vederea deschiderii centrului, dar si angajatii sai se pot perfectiona in cadrul seminariilor si cursurilor sustinute de francizor. Asimilind informatiile din Manualele Operationale, francizatul va sti cum sa testeze, sa angajeze si sa supravegheze personalul angajat. In plus, francizatul primeste un pachet initial de marketing (brosuri, pliante, etc) si beneficiaza si de promovare la nivel national a afacerii si de alte strategii si metode de gasire a clientelei.
Pentru mai multe informatii despre acest subiect, vizitati www.fbb.ro
Corina Driga, franchise consultant, IMO Franchising Group
imooffice@gmail.com
Comentarii articol (0)