Reglementările ESG sunt mult mai dure în Europa decât în Statele Unite, iar marile companii petroliere europene resimt reținerea tot mai mare a fondurilor și a managerilor de active financiare de a investi în industrie. În plus, noile directive UE privind ESG corporativ și sustenabilitate împovărează toate firmele europene cu cheltuieli mult mai mari pentru conformare și raportare decât concurența lor din SUA.
În Europa, organismele de reglementare se concentrează prea mult pe sancțiuni și insuficient pe recompense astfel că este tot mai dificil pentru companiile industriale să continue să facă afaceri în Europa. Astfel, companiile consideră că au șanse mai mari să prospere în alte jurisdicții, în special în Statele Unite.
Companii subevaluate pe piața europeană vizează să se listeze în SUA
Mișcarea ESG în Europa a devenit atât de puternică încât unele dintre companiile petroliere de top cu sediul în marile capitale europene și listate pe piețele bursiere din UE iau în considerare să se listeze la New York.
Printre acestea se numără Shell și TotalEnergies, două dintre cele mai mari companii petroliere din Europa.
La începutul acestui an, au apărut zvonuri că Shell se gândește să-și mute listarea principală la NYSE. CEO-ul Shell, Wael Sawan, a declarat în aprilie că locația actuală din Londra este „subevaluată”, referindu-se la diferența de evaluare dintre marile petroliere europene și rivalele lor americane listate la New York, cum ar fi ExxonMobil și Chevron.
Citește integral articolul pe cursdeguvernare.ro.
Comentarii articol (0)