avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Legislatie privind pescuitul in RO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Legislatie privind pescuitul in RO

Cer ajutorul unor specialisti in legatura cu prevederi, fonduri UE, legi, privind imbunatatirea situatiei economice din industria pescuitului. Stiu ca exista Rezoluţia Parlamentului European din 19 iunie 2008 si altele, gasind o parte pe internet. Doresc sa stiu in ce carti de avocatura pot gasi despre acest subiect, daca merg la biblioteca. Carti, nu linkuri. Va multumesc, si daca nu ma puteti ajuta.
Cel mai recent răspuns: xpbogdan , utilizator 07:43, 26 Ianuarie 2009
Legea nr. 13 din 11 martie 1993 pentru aderarea Romaniei la Conventia privind conservarea vietii salbatice si a habitatelor naturale din Europa,
Legea nr.192 / 2001 privind resursele acvatice vii, pescuitul si acvacultura, republicata, cu modificarile si completarile
[ link extern ]
Carti... Incercati dreptul mediului dar, evident, nu se refera strict la industria pescuitului... Nu cred ca s-a gandit cineva ("din avocatura) sa scrie o asemenea carte (despre industria piscicola) – nu s-ar vinde (cu profit), in primul rand...
Incercati "ghidul Phare”, "fonduri structurale” sau alte asemenea (dar nu cred ca le gasiti la o biblioteca „obisnuita)...
"Proprietarii de balti de peste, pescarii, procesatorii de peste vor avea la dispozitie, incepind cu 1 ianuarie 2007, peste 260 de milioane de euro de la Uniunea Europeana. Cele 263,2 milioane de euro vor putea fi cheltuiti de RO in perioada 2007-2013 si este considerata deja o suma insuficienta fatza de posibilitatile de dezvoltare ale sectorului piscicol. Cu siguranta vom avea nevoie de mai multi bani, mai ales daca avem in vedere succesul Programului SAPARD. Cofinantarea necesara poate fi intre 0 si 60%.” – l-am citat pe dl Nicolae Patriche, directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Piscicultura si Industrializarea Pestelui Galati.

Daca nu ma insel, programul preaderare SAPARD s-a transformat in Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR) si cel pentru Dezvoltarea Pisciculturii.
Pentru a obt fonduri europene, solicitantii trebuie sa urmeze anumiti pasi. In primul rand, trebuie completata cererea de finantare, dupa care se ataseaza anumite documente justificative, care sunt specificate in cererea de finantare. Daca se indeplinesc conditiile, si documentatia este depusa la timp (?), urmeaza verificarile si evaluarile, inclusiv verificari pe teren, la fatza locului. Numai proiectele eligibile vor face obiectul procesului de selectare si, ulterior, a celui de contractare.

Link-ul oferit de dl elis e mai mult decat elocvent... Daca listati tot ce gasiti acolo obtineti informatiile necesare sub forma de... carte in format A4 (sau ce format doriti)...
:coffee:

Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2009
trope_doi, utilizator
Am sa incerc ceva carti de mediu, desi as avea nevoie strict de legi si reglementari in ceea ce priveste pescuitul in Romania. La biblioteca Centrala din Cluj, sunt sanse sa gasesc ce m-ar interesa. Va multumesc pentru informatiile oferite! Sanatate si spor la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta_colaborare_consultanta razvan.vastea razvan.vastea DELADA (firma specializata in consultanta proiecte europene) cauta colaboratori cu relatii in mediul de afaceri pentru identificarea firmelor ce doresc sa ... (vezi toată discuția)
Fonduri sapard _nelutu_ _nelutu_ buna nu prea stiu prea multe despre fondurile sapard , ce asi dori sa aflu mai intai ,pot optine investitia de 100% de la fondul sapard pt. ridicarea unor sere (vezi toată discuția)
Semnatura fisa de post adrianna100 adrianna100 Pentru a se taia un spor, se scoate atributia din fisa de post, dar atributia ramane valabila si obligatorie! Sa semnez fisa de post? (vezi toată discuția)