Stilul de Curriculum Vitae a evoluat si odata cu evolutia lui au aparut si problemele. Cei care vor sa se angajeze redacteaza CV-uri cu nicio trasatura particulara pentru pozitia la care ei aplica.
Inca mai vedem in CV-uri formulari de genul "responsabile pentru" si oameni care inca se mai numesc candidati ca si cum ar crea un proiect pentru o alta persoana.
Iata cateva sfaturi in a depasi problemele uni Cv care nu spune nimic despre tine.
Decat sa organizezi un CV cronologic, mai bine creezi un CV "functional", creat strict pentru jobul la care vrei sa candidezi. Si poate astfel vei reusi sa atragi atentia mai usor angajatorilor.
Insa sa nu va lasati prinsi de anxietate. Pentru ca angajatorul chiar nu analizeaza fiecare cuvant scris. Insa sintagme precum "abilitati multiple", "stil pozitiv de conducere" sau "bune abilitati comunicatorii" nu spun nimic. Recruterii intalnesc aceste sintagme de zeci de ori si nu ii impresioneaza cu nimic.
"Obiective in cariera", "Profil oersonal" si alte exprimari asemenea sunt considerate depasite. Atatea clasificari si subclasificari sunt inutile. Ele nu atrag cu nimic atentia personalului de la resurse umane. Decat clisee, mai bine personalizarea clasificarilor si eliminarea variantelor care par a fi "copy-paste" de pe Cv-ul altcuiva.
Pentru proiectele realizate este bine sa fie si explicate, nu numai enumerarea lor. Recruterii vor sa inteleaga activitatea anterioara. Iar exemplele confera credibilitate.
CV-ul standard
In anumite situatii, un Cv standard - ceaa ce inseamna ca are calitatile de simplitate, formalitate si organizare precisa, il poate ajuta pe cel care isi cauta un job. Atunci cand cerintele angajatorilor se regasesc toate pe lista angajatului, este de preferat sa se organizeze un Cv standard, pentru a nu arata angajatorului puntinele compatibilitati cu cerintele sale.
Si fie ca alegeti un Cv personalizat, fie o alta organizare a acestuia, recititi-l si incercati sa eliminati cliseele care pot fi intalnite in astfel de situatii.
Comentarii articol (0)