avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare interna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare interna

Buna ziua,
In cazul in care un angajat din cadrul departamentului HR este promovat intern in alt departament ,de exemplu la departamentul calitate ,si pe o alta pozitie,iar acel job din HR ramane vacant,iangajatorul (in acest caz seful de departament HR) decide sa angajeze o persoana externa,fara a anunta public in intern ca jobul este avacant,fara a da posibilitatea ca din intern sa aplice cine doreste,cu atat mai mult nu da sansa de a promova o alta persoana din HR,desi exista proceduri interne precun orice angajat are dreptul de a depune CV-ul in cazul unui post vacant,respectivul sef a angajat o persoana externa,fara ca la interviu sa participe si recruiterul firmei,cum se procedeaza in general .Adica tot procesul acesta nu s-a desfasurat transparent ,si in plus toata situatia este subiectiva
In acest caz acest lucru nu constituie ilegalitate?
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 18:07, 30 Iulie 2018
In procedura exista prevazute si sanctiuni ?
In ROI este specificat urmatorul paragraf:

Promovarea in cadrul firmei se va face pe merit, tinandu-se cont de competenta angajatului, calificarile acestuia in cadrul firmei si respectiv anii de experienta. In cazul aparitiei unui nou post sau a unui post vacant, departamentul resurse umane va face public acest post prin intermediul postei electronice si a panourilor de comunicare ale departamentului, care se afla in incinta firmei. Anuntul pentru postul vacant va cuprinde cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca persoana care candideaza in vederea obtinerii acestui post. Termenul de valabilitate al acestuia nu poate fi mai mic de 4 zile lucratoare, pentru a oferi sansa tuturor angajatilor de a candida pentru acest post.
Toate CV-urile angajatilor care solicita acest post vor fi preluate de catre departamentul resurse umane, pentru selectia candidatilor care se face in fuctie de cerintele postului impreuna cu seful de departament care a solicitat postul. Departamentul de resurse umane va contacta candidatii care au fost selectati pentru interviu. Dupa sustinerea interviului persoana care a fost admisa va fi transferata la noul loc de munca.
Daca procedura nu a fost respectata, atunci consider ca se poate anula angajarea acelei persoane.
s-a facut doar interviul cu seful de departament, in schimb nu s-a afisat niciun anunt ca postul respectiv ar fi vacant, prin urmare nici nu au existat alti aplicanti ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in functie mai intel77 intel77 La data de 02.06.2016, seful meu direct a solicitat prin raport motivat la SRU, promovarea mea din functia de spec 2 in 1, deoarece era vacanta. Raportul nu ... (vezi toată discuția)
Cum se face recrutarea si selectia muncitorilor de la salubritate? blooeyes blooeyes Buna ziua. In primul rand scuze daca am deschis topicul in sectiunea gresita,in al doilea rand as avea nevoie de cateva informatii daca aveti cunostinde de asa ... (vezi toată discuția)
Refuzul semnarii anexei la fisa postului elegri elegri prin anexa la fisa postului se modifica denumirea functiei. noua denumire a functiei avea o alta fisa a postului in care se includeau si alte atributii, in ... (vezi toată discuția)