La Bruxelles, Comisia Europeana priveste cu indiferenta situatia politica de la Bucuresti cata vreme reformele continua, iar presedintele Basescu l-a asigurat pe presedintele Comisiei, Jose Manuel Durrao Barrosso, ca acest lucru se va intampla.
Mai mult, domnul Basescu promite ca Romania se va implica activ in politica europeana.
Presedintele Traian Basescu va tine in Parlamentul European, miercuri dupa-amiaza, un discurs programat sa dureze nu mai putin de 40 de minute, despre ce va face Romania ca nou stat membru, dornic sa se implice activ in proiectele europene.
Domnul Basescu a dezvaluit inca de ieri, din timpul discutiilor cu seful Comisiei Europene, care va fi mesajul discursului sau.
"Dupa intrarea in Uniunea Europeana, Romania nu si-a schimbat pozitia fata de nici una din problemele de interes european. L-am asigurat pe presedintele Barroso ca vom fi buni europeni, ca vom sti arta negocierii si a compromisului, si mai ales l-am asigurat ca Romania isi va consolida institutiile, in asa fel incat sa aiba o contributie tot mai puternica la consolidarea Uniunii", a spus presedintele Basescu.
Romania si marile proiecte europene
Potrivit unui comunicat al presedintiei, discursul din Parlamentul European va fi construit pe trei mari teme: cum se poate implica Romania in viitoarea politica energetica a Uniunii Europene, ce poate face Romania pentru combaterea migratiei ilegale si cum poate contribui la dezvoltarea unor relatii bune intre Uniunea Europeana si tarile aflate la granitele ei.
De asemenea, ce poate face Romania pentru a salva proiectul Constitutiei Europene, respins de Franta si Olanda si repus acum pe tapet de presedintia germana a Uniunii Europene.
Dupa discurs, presedintele Basescu va avea o noua intalnire cu presedintele Parlamentului European, Hans Gert Poettering, cu care s-a intalnit si marti.
Tot la Bruxelles, presedintele Basescu s-a mai intalnit cu ambasadorii Romaniei in statele membre ale Uniunii Europene si cu europarlamentarii romani, pentru a-i informa asupra liniilor directoare ale politicii romanesti in interiorul U.E.
Nota AvocatNet: Numai legislatia europeana din editia printata a Jurnalului Oficial al Uniunii Europene poate fi considerata autentica
Comentarii articol (0)