Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private
Norma nr. 18/2007
din 13/07/2007
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 503 din 27/07/2007
privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat
Avand in vedere prevederile art. 32 alin. (1) si ale art. 41 lit. a), c), d), e) si i) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 5 alin. (1) si ale art. 36 alin. (1) si (2) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul dispozitiilor art. 23 lit. f) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobata cu modificari prin Legea nr. 313/2005,
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumita in continuare Comisie, emite prezenta norma.
CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1. - Prezenta norma reglementeaza:
a) conditiile de eligibilitate care trebuie indeplinite in vederea dobandirii calitatii de participant la un fond de pensii administrat privat;
b) procedura care trebuie indeplinita pentru dobandirea sau incetarea calitatii de participant;
c) actul-cadru de aderare si procedura de modificare a acestuia;
d) procedura de aderare initiala la un fond de pensii administrat privat;
e) procedura de validare si repartizare aleatorie a participantilor;
f) evidenta participantilor la fondul de pensii administrat privat.
Art. 2. - (1) Termenii si expresiile utilizate in prezenta norma au semnificatiile prevazute la art. 2 din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Lege.
(2) Termenii de mai jos au urmatoarea semnificatie:
1. institutia de evidenta - Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, denumita in continuare CNPAS;
2. aderarea initiala - procesul cu durata limitata de timp prin care persoanele eligibile devin participanti din proprie initiativa sau prin repartizarea aleatorie la un fond de pensii administrat privat de catre CNPAS;
3. repartizarea aleatorie - procesul prin care persoanele eligibile care nu au aderat din proprie initiativa la un fond de pensii administrat privat in termenul stabilit de Lege sau care au semnat mai multe acte individuale de aderare inregistrate de catre CNPAS la finalul perioadei de aderare initiala sunt repartizate aleatoriu de catre aceasta;
4. validarea - inregistrarea unei persoane de catre CNPAS in Registrul participantilor ca participant la un fond de pensii administrat privat.
CAPITOLUL II
Conditii de eligibilitate a participantilor
Art. 3. - Participantul la un fond de pensii administrat privat trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) conditiile de eligibilitate prevazute de Lege, precum si de prezenta norma;
b) sa adere la un fond de pensii administrat privat sau sa fie repartizat aleatoriu de catre CNPAS;
c) sa contribuie sau/si in numele acestuia sa fie platite contributii la un fond de pensii administrat privat.
Art. 4. - (1) Persoanele care pana la data de 31 decembrie 2007 nu au implinit varsta de 35 de ani sau care implinesc aceasta varsta la aceasta data si care indeplinesc prevederile art. 3 trebuie sa adere la un fond de pensii administrat privat.
(2) Persoanele, altele decat cele prevazute la alin. (1), care la data de 31 decembrie 2007 nu au implinit varsta de 45 de ani sau care implinesc aceasta varsta la aceasta data si care indeplinesc prevederile art. 3 pot adera la un fond de pensii administrat privat.
Art. 5. - (1) Aderarea la un fond de pensii administrat privat este o optiune individuala a participantului.
(2) Aderarea la un fond de pensii administrat privat se face din propria initiativa a participantului sau in urma repartizarii sale aleatorii de catre CNPAS.
(3) Persoanele prevazute la art. 4 alin. (1) trebuie sa adere la un fond de pensii administrat privat in termen de 4 luni de la data initierii procedurii de aderare initiala.
(4) Persoanele prevazute la art. 4 alin. (1) care nu adera la un fond de pensii administrat privat in termenul de 4 luni stabilit de Lege sunt repartizate aleatoriu de catre CNPAS la un fond de pensii administrat privat.
(5) Persoanele prevazute la art. 4 alin. (2) pot sa adere in orice moment la un fond de pensii administrat privat, incepand cu data initierii procedurii de aderare initiala.
(6) Toti administratorii autorizati de catre Comisie incep activitatea de publicitate si marketing la aceeasi data la care incepe procedura de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat.
(7) Procedura de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat incepe la data de 17 septembrie 2007.
CAPITOLUL III
Dobandirea sau incetarea calitatii de participant
la un fond de pensii administrat privat
SECÞIUNEA 1
Dobandirea calitatii de participant
Art. 6. - Persoana care indeplineste conditiile prevazute de Lege si de prezenta norma dobandeste calitatea de participant la un fond de pensii administrat privat prin indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
a) a semnat un act individual de aderare sau a fost repartizata aleatoriu de catre CNPAS la un fond de pensii administrat privat;
b) actul individual de aderare a fost validat de catre CNPAS;
c) a efectuat plata unei contributii la fondul de pensii administrat privat.
SECÞIUNEA a 2-a
Incetarea calitatii de participant
Art. 7. - Calitatea de participant la un fond de pensii administrat privat inceteaza in urmatoarele cazuri:
a) prin deschiderea dreptului la pensia privata;
b) prin decesul participantului;
c) prin pensionarea de invaliditate pentru afectiuni care nu mai permit reluarea activitatii, definita potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
CAPITOLUL IV
Actul-cadru de aderare si actul individual de aderare
SECÞIUNEA 1
Actul-cadru de aderare
Art. 8. - (1) Forma si continutul actului-cadru de aderare sunt aceleasi pentru toti administratorii fondurilor de pensii administrate privat.
(2) Forma si continutul actului-cadru de aderare sunt prevazute in anexa nr. 1.
(3) Pe baza formei si continutului actului-cadru de aderare prevazute in anexa nr. 1, administratorul elaboreaza actul individual de aderare al fondului de pensii administrat privat pe care il administreaza.
SECÞIUNEA a 2-a
Actul individual de aderare
Art. 9. - (1) Actul individual de aderare este avizat de catre Comisie odata cu autorizarea prospectului schemei de pensii private.
(2) Actul individual de aderare cuprinde:
a) actul-cadru de aderare prevazut in anexa nr. 1;
b) seria si numarul unic alocate de Comisie;
c) sigla administratorului;
d) logoul administratorului;
e) datele de contact ale administratorului.
(3) Seriile si numerele unice necesare fondatorilor in vederea obtinerii deciziei de autorizare a fondului de pensii administrat privat sunt alocate de Comisie la momentul obtinerii deciziei de avizare a actului individual de aderare.
(4) Serii si numere unice, altele decat cele prevazute la alin. (3), sunt alocate de Comisie administratorilor autorizati in vederea initierii procesului de aderare la data de 10 septembrie 2007, fara a mai fi necesara indeplinirea unei alte proceduri de avizare a actului individual de aderare.
(5) Este interzisa introducerea de catre administratori in actele individuale de aderare a altor informatii decat cele prevazute la alin. (2) lit. b), c), d) si e).
(6) Actul individual de aderare poate fi modificat de catre administrator conform procedurii prevazute in sectiunea a 3-a din prezentul capitol.
Art. 10. - (1) Actul individual de aderare este un contract scris incheiat intre o persoana si administratorul unui fond de pensii administrat privat.
(2) Actul individual de aderare contine acordul persoanei la contractul de societate civila si la prospectul schemei de pensii private, precum si faptul ca a acceptat continutul acestora.
(3) Actul individual de aderare este completat de catre agentii de marketing pe baza datelor furnizate de catre persoana interesata sa adere la un fond de pensii administrat privat.
(4) La momentul semnarii actului individual de aderare, agentul de marketing are obligatia sa solicite o copie a actului de identitate, cu semnatura olografa a persoanei.
(5) Este interzisa delegarea, imputernicirea sau reprezentarea participantului in relatia cu agentul de marketing.
Art. 11. - Actul individual de aderare se redacteaza in doua exemplare, se semneaza in original fiecare exemplar si se distribuie astfel:
a) un exemplar se pastreaza de catre administratorul fondului de pensii administrat privat la care persoana a aderat;
b) un exemplar se pastreaza de catre persoana care a aderat la un fond de pensii administrat privat.
SECÞIUNEA a 3-a
Procedura de modificare a actului individual de aderare
Art. 12. - (1) Administratorul trebuie sa obtina avizul Comisiei pentru propunerile de modificare a actului individual de aderare.
(2) Decizia de avizare a modificarii actului individual de aderare se elibereaza de Comisie in baza unei cereri scrise.
(3) Cererea, insotita de modificarile propuse si de nota de fundamentare, se depune si se inregistreaza la Comisie de catre administrator.
Art. 13. - (1) Comisia hotaraste cu privire la eliberarea avizului de modificare a actului individual de aderare, in termen de 10 zile lucratoare de la inregistrarea dosarului complet al solicitantului.
(2) Orice solicitare din partea Comisiei privind informatii suplimentare sau modificarea documentelor prezentate initial intrerupe termenul prevazut la alin. (1), un nou termen incepand sa curga de la data depunerii respectivelor informatii sau modificari.
(3) Depunerea informatiilor suplimentare sau a documentelor cu modificari solicitate de Comisie nu poate fi facuta, sub sanctiunea respingerii cererii, mai tarziu de 10 zile lucratoare de la data solicitarii Comisiei.
(4) In situatia in care se constata lipsa unor documente solicitate sau ca documentele depuse sunt incomplete, ilizibile sau au o forma necorespunzatoare, documentele depuse sunt returnate solicitantului spre completare ori inlocuire, dupa caz.
Art. 14. - (1) Neindeplinirea uneia dintre conditiile prevazute in prezenta norma duce la respingerea cererii de eliberare a avizului pentru modificarea actului individual de aderare.
(2) Decizia de respingere, scrisa si motivata, se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la adoptarea acesteia.
(3) Decizia de respingere poate fi contestata in termen de 30 de zile de la data comunicarii ei, in conformitate cu legislatia in vigoare privind contenciosul administrativ.
Art. 15. - O noua cerere de eliberare a avizului pentru modificarea actului individual de aderare poate fi adresata Comisiei numai dupa ce au fost remediate deficientele care au constituit motivele de respingere a cererii initiale.
CAPITOLUL V
Evidenta participantilor si procedura de validare
si repartizare aleatorie a participantilor
SECÞIUNEA 1
Evidenta participantilor
Art. 16. - (1) In vederea identificarii numarului total al persoanelor eligibile, conform prevederilor legale, sa adere la un fond de pensii administrat privat, CNPAS intocmeste Registrul participantilor pe baza datelor existente in sistemul de evidenta a asiguratilor din sistemul public de pensii.
(2) Registrul participantilor la fondurile de pensii administrate privat cuprinde:
a) numele si prenumele tuturor persoanelor aflate in evidenta CNPAS cu varsta cuprinsa intre 16-45 ani, care au fost inregistrate cel putin o data prin declaratia privind evidenta nominala a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat, incepand cu anul 2001 si pana in prezent;
b) codul numeric personal al acestora;
c) seria si numarul actului de identitate;
d) seria si numarul unic ale actului individual de aderare;
e) data semnarii actului individual de aderare;
f) numarul de registru al administratorului;
g) numarul de registru al fondului de pensii administrat privat;
h) codul unic de identificare si denumirea angajatorului;
i) numarul de registru al agentului de marketing;
j) rezultatul validarii.
(3) Pe baza rapoartelor transmise de catre administratori, CNPAS actualizeaza bilunar Registrul participantilor.
(4) CNPAS inscrie in Registrul participantilor ca "validat temporar" persoanele care sunt inregistrate in sistemul de evidenta a asiguratilor si care au semnat un singur act individual de aderare, urmand ca la finalul perioadei de aderare initiala sa stabileasca, pe baza declaratiilor nominale primite de la angajatori, daca acestea indeplinesc conditiile de eligibilitate prevazute de Lege si sa le inregistreze ca validate in Registrul participantilor.
(5) Persoanele care au semnat un singur act individual de aderare, care nu sunt inregistrate in sistemul de evidenta a asiguratilor si pentru care CNPAS nu primeste de la angajatori declaratii privind evidenta nominala a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat pana la finalizarea procesului de aderare initiala sunt inscrise de catre CNPAS in Registrul participantilor ca "validat cu rezerva", urmand a fi validate la momentul primirii de la angajatori a declaratiilor nominale.
(6) Persoanele validate cu rezerva pentru care nu se primesc de la angajatori declaratiile privind evidenta nominala a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat in termen de 6 luni de la finalizarea procesului de aderare initiala sunt repartizate aleatoriu de CNPAS.
(7) La finalizarea procesului de aderare initiala, in vederea repartizarii aleatorii a persoanelor eligibile care nu au semnat un act individual de aderare, CNPAS mentine in Registrul participantilor persoanele care au fost inregistrate cel putin o data in ultimele 12 luni, prin declaratia privind evidenta nominala a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat, anterioare datei inceperii procesului de aderare initiala, si identifica persoanele care sunt obligate sa adere la un fond de pensii administrat privat si ale caror date nu au fost transmise de catre niciun administrator.
(8) Pana la inceperea procesului de aderare initiala, in vederea asigurarii schimbului de informatii privind participantii la fondurile de pensii administrate privat, precum si a stabilirii procedurilor de actualizare, modificare si control al modului de completare a Registrului participantilor, Comisia incheie un protocol de colaborare cu CNPAS.
#PAGEBREAK#
SECÞIUNEA a 2-a
Procedura de validare a participantilor
Art. 17. - (1) Procesul de aderare initiala a persoanelor la un fond de pensii administrat privat se deruleaza pe parcursul a 4 luni.
(2) In cursul procesului de aderare initiala, persoanele pot adera la un singur fond de pensii administrat privat care a fost autorizat de Comisie.
Art. 18. - (1) De la data demararii procesului de aderare initiala administratorii au obligatia sa transmita catre CNPAS la datele de 1 si 15 ale fiecarei luni, pe suport electronic, sub semnatura electronica extinsa, un raport care sa cuprinda informatii privind persoanele care au semnat un act individual de aderare in cele doua saptamani precedente raportarii.
(2) Primul raport bilunar este transmis catre CNPAS la data de 1 octombrie 2007.
(3) Raportul bilunar contine urmatoarele informatii:
a) numele si prenumele persoanelor care au semnat un act individual de aderare;
b) codul numeric personal al acestora;
c) seria si numarul actului de identitate;
d) seria si numarul unic ale actului individual de aderare;
e) data semnarii actului individual de aderare;
f) numarul de registru al administratorului;
g) numarul de registru al fondului de pensii administrat privat;
h) codul unic de identificare si denumirea angajatorului;
i) numarul de registru al agentului de marketing.
(4) Odata cu transmiterea raportului bilunar catre CNPAS, administratorii au obligatia sa transmita catre Comisie, pe suport electronic, sub semnatura electronica extinsa, imaginea scanata a actelor individuale de aderare si a actelor de identitate ale participantilor ale caror date au fost inregistrate in raportul bilunar.
(5) Imaginea scanata a documentelor prevazute la alin. (4) este memorata in fisiere de tip TIF, dupa forma xxx CNP, unde xxx reprezinta seria unica alocata de Comisie administratorului la momentul obtinerii deciziei de avizare a actului individual de aderare si CNP reprezinta codul numeric personal al fiecarei persoane inregistrate in raportul bilunar.
(6) In cazul nerespectarii termenului de depunere a raportului bilunar de catre administratori, acesta se depune numai la urmatorul termen prevazut la alin. (1).
Art. 19. - Pe baza rapoartelor bilunare transmise de catre administratori, CNPAS efectueaza validari bilunare si verifica:
a) ca persoana sa fie inscrisa in Registrul participantilor;
b) ca persoana sa figureze cu un singur act individual de aderare raportat la CNPAS.
Art. 20. - Rezultatul procesului de validare bilunara este dupa cum urmeaza:
a) "validat temporar", daca sunt intrunite cumulativ conditiile prevazute la art. 19;
b) "validat cu rezerva", daca nu este indeplinita conditia prevazuta la art. 19 lit. a).
Art. 21. - (1) In cazul in care o persoana este raportata, in cadrul unei raportari bilunare, de unul sau mai multi administratori cu mai multe acte individuale de aderare semnate sau se constata ca este validata temporar in cadrul unei raportari bilunare anterioare, CNPAS inscrie persoana respectiva in tabelul electronic al dublurilor.
(2) CNPAS transmite tabelul electronic al dublurilor catre administratori si Comisie in termen de 3 zile lucratoare de la data primirii raportului bilunar.
(3) Tabelul electronic al dublurilor cuprinde urmatoarele informatii:
a) numele si prenumele persoanei;
b) codul numeric personal al acesteia;
c) seria si numarul unic ale actului individual de aderare;
d) numarul de registru al agentului de marketing.
(4) Administratorii au obligatia de a verifica autenticitatea actului individual de aderare si a copiei actului de identitate avand semnatura olografa a persoanei care figureaza in tabelul electronic al dublurilor.
(5) In cazul in care administratorii constata autenticitatea actului individual de aderare si a copiei actului de identitate, acestia pot retransmite catre CNPAS, in urmatorul raport bilunar, informatiile de aderare aferente persoanei care a figurat cu mai multe acte individuale de aderare semnate.
(6) Procesul prevazut in prezentul articol se deruleaza pe toata durata procesului de aderare initiala.
Art. 22. - (1) Daca in cadrul procesului de raportare bilunara un administrator transmite un act individual de aderare pentru o persoana care figureaza in Registrul participantilor ca fiind validata temporar, CNPAS procedeaza in conformitate cu prevederile art. 21.
(2) Procesul prevazut in prezentul articol se deruleaza pe toata durata procesului de aderare initiala.
Art. 23. - (1) Persoanele care la data finalizarii procesului de aderare initiala figureaza ca validate temporar sunt inregistrate in Registrul participantilor ca validate.
(2) Persoanele prevazute la art. 4 alin. (2) care la finalizarea procesului de aderare initiala nu au semnat un act individual de aderare se radiaza din Registrul participantilor.
(3) Persoanele care la finalizarea procesului de aderare initiala figureaza la CNPAS cu mai mult de un act individual de aderare semnat, se inscriu in Registrul participantilor ca "invalidate", urmand a fi repartizate aleatoriu conform prevederilor prezentei norme.
Art. 24. - (1) In baza prevederilor art. 16 alin. (4) si (5) si ale art. 23, CNPAS actualizeaza Registrul participantilor si completeaza tabelul centralizator prevazut in anexa nr. 2 pentru fiecare fond de pensii administrat privat in parte, in termen de 12 zile lucratoare de la data finalizarii procesului de aderare initiala.
(2) CNPAS transmite fiecarui administrator, pe suport electronic, sub semnatura electronica extinsa, tabelul centralizator prevazut in anexa nr. 2.
Art. 25. - (1) Procesul de aderare initiala este finalizat prin intocmirea de catre CNPAS a unui proces-verbal de constatare in care sunt mentionate urmatoarele informatii:
a) numarul total al persoanelor validate;
b) numarul total al persoanelor invalidate;
c) numarul total al persoanelor validate cu rezerva;
d) numarul total al persoanelor care urmeaza a fi repartizate aleatoriu;
e) numarul total al persoanelor radiate din Registrul participantilor.
(2) Rezultatul procesului initial de aderare este comunicat in scris Comisiei in termen de 3 zile lucratoare de la expirarea termenului prevazut la art. 24 alin. (1).
SECÞIUNEA a 3-a
Procedura de repartizare aleatorie a participantilor
Art. 26. - In vederea organizarii procedurii de repartizare aleatorie, CNPAS clasifica persoanele care urmeaza a fi repartizate in functie de urmatoarele criterii:
a) varsta, calculata potrivit prevederilor art. 4;
b) gen.
Art. 27. - (1) CNPAS organizeaza datele persoanelor dupa criteriul de varsta astfel:
a) persoanele cu varsta cuprinsa intre 16-25 de ani;
b) persoanele cu varsta cuprinsa intre 26-35 de ani.
(2) Fiecare categorie de persoane prevazuta la alin. (1) este impartita in functie de gen, prima grupa fiind cea a persoanelor de gen feminin.
(3) Categoriile de persoane care urmeaza a fi repartizate aleatoriu de catre CNPAS sunt:
a) prima grupa de persoane ce urmeaza a fi repartizata catre fondurile de pensii pe baza repartizarii aleatorii sunt persoanele prevazute la alin. (1) lit. a) de genul feminin;
b) a doua grupa de persoane ce urmeaza a fi repartizata catre fondurile de pensii pe baza repartizarii aleatorii sunt persoanele prevazute la alin. (1) lit. a) de genul masculin;
c) a treia grupa de persoane ce urmeaza a fi repartizata catre fondurile de pensii pe baza repartizarii aleatorii sunt persoanele prevazute la alin. (1) lit. b) de genul feminin;
d) a patra grupa de persoane ce urmeaza a fi repartizata catre fondurile de pensii pe baza repartizarii aleatorii sunt persoanele prevazute la alin. (1) lit. b) de genul masculin.
Art. 28. - (1) CNPAS repartizeaza persoanele din fiecare categorie prevazuta la art. 27 alin. (3) direct proportional cu numarul persoanelor validate pe fiecare fond de pensii administrat privat in parte, raportat la totalul persoanelor validate pentru toate fondurile de pensii administrate privat.
(2) Repartizarea persoanelor din cadrul fiecarei grupe se efectueaza, una cate una, in ordinea crescatoare a varstei, incepand cu fondul de pensii administrat privat cu cel mai mare numar de persoane validate.
Art. 29. - La finalizarea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS valideaza persoanele pentru fiecare fond de pensii administrat privat in parte si actualizeaza informatiile in Registrul participantilor.
Art. 30. - (1) In termen de 5 zile lucratoare de la inregistrarea in Registrul participantilor a persoanelor repartizate aleatoriu, CNPAS notifica fiecarui administrator in parte lista cu persoanele repartizate aleatoriu si validate la fondul de pensii administrat privat de catre acesta.
(2) In termen de 5 zile lucratoare de la finalizarea repartizarii aleatorii, CNPAS comunica in scris Comisiei rezultatele finale ale procesului.
(3) Dupa finalizarea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS mentine si actualizeaza Registrul participantilor.
Art. 31. - Administratorul caruia i-au fost repartizati aleatoriu participanti de catre CNPAS are obligatia de a le notifica acestora, in termen de 15 zile calendaristice de la data inregistrarii lor ca participanti la fondul de pensii administrat privat, denumirea fondului de pensii administrat privat si a administratorului acestuia.
Art. 32. - Pana la plata contributiei la un fond de pensii administrat privat, persoanei care a aderat sau care a fost repartizata aleatoriu de catre CNPAS la un fond de pensii administrat privat ii este interzis sa solicite transferul la un alt fond de pensii administrat privat.
Art. 33. - (1) In termen de 6 luni de la data primirii notificarii prevazute la art. 31, participantii care au semnat un singur act individual de aderare si care au fost repartizati aleatoriu de catre CNPAS la un alt fond de pensii administrat privat pot sa depuna la Comisie o sesizare scrisa, la care ataseaza copia actului individual de aderare semnat si o copie a actului de identitate.
(2) Comisia analizeaza si hotaraste solutionarea sesizarii in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea acesteia.
(3) In termen de 5 zile lucratoare de la solutionarea sesizarii, Comisia notifica CNPAS si administratorilor apartenenta participantului la un fond de pensii administrat privat.
(4) In cazul in care Comisia constata legalitatea sesizarii participantului, acesta impreuna cu activul personal sunt transferati la fondul de pensii la care participantul a semnat actul individual de aderare, fara a se percepe penalitate de transfer.
CAPITOLUL VI
Dispozitii finale
Art. 34. - Incalcarea prevederilor prezentei norme se sanctioneaza conform prevederilor art. 165 alin. (2) si ale art. 1651 alin. (1) din Lege.
Art. 35. - Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta norma.
_____________________________
NOTA AvocatNet.ro
- Anexele la prezenta Norma vi le oferim atasat.
Comentarii articol (0)