Hotărârea Guvernului nr. 277/2016 privind aprobarea tarifelor pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial al României, părțile I-VII a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 290 din 18 aprilie și a intrat în vigoare la data publicării.
Tarifele percepute în 2016 au rămas la același nivel din anii anteriori, indiferent că vorbim de cele pentru persoanele fizice sau de cele pentru persoanele juridice. Iată care sunt tarifele ce se percep în 2016 pentru publicarea actelor în Monitorul Oficial:
1. Monitorul Oficial al României, Partea I
1.1. Publicare acte – 73 lei/pagina de manuscris.
2. Monitorul Oficial al României, Partea I în limba maghiară
2.1. Publicare acte – 140 lei/pagina de manuscris.
3. Monitorul Oficial al României, Partea a II-a
3.1. Publicarea actelor prevăzute la art. 6 din Legea nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, republicată, cu modificările ulterioare – 54 lei/pagina de manuscris.
4. Monitorul Oficial al României, Partea a III-a
4.1. Pierderi acte, schimbări nume – 21 lei/anunț.
4.2. Acte ale instanțelor judecătorești a căror publicare este prevăzută de lege – 73 lei/pagina de manuscris:
• citații emise de instanțele judecătorești;
• ordonanța judecătoriei privind pierderea, sustragerea sau distrugerea cecului ca instrument de plată, a cambiei și a biletului la ordin;
• ordonanța de clasare a comisiei de cercetare a averilor/hotărârea instanței judecătorești rămasă definitivă, prin care se constată că proveniența bunurilor este justificată, respectiv că dobândirea unei cote-părți din avere sau a anumitor sume determinate nu are caracter justificat;
• alte acte procedurale, a căror publicare este prevăzută de lege.
4.3. Hotărâri judecătorești, care atestă calitatea de lucrător sau colaborator al Securității – 73 lei/pagina de manuscris.
4.4. Concursuri pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul superior și a posturilor vacante de funcționari publici, precum și alte concursuri prevăzute de lege – 73 lei/pagina de manuscris.
4.5. Acte a căror publicare este prevăzută de lege – 62 lei/ pagina de manuscris:
• raportul periodic de activitate al autorităților/instituțiilorpublice;
• raportul Consiliului uperior al Magistraturii și raportul privind starea justiției;
• declarații de avere și de interese, potrivit legii;
• bilanțuri de ocupare a forței de muncă pe județe și la nivel național;
• alte acte a căror publicare este prevăzută de lege.
5. Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a
5.1. Publicarea integrală sau în extras a rezoluțiilor directorului oficiului registrului comerțului de pe lângă tribunale/persoanei desemnate privind autorizarea/respingerea constituirii societăților și înmatriculării acestora, precum și publicarea încheierilor de rectificare, în extras – 31,5 lei/pagina de manuscris.
5.2. Publicarea celorlalte acte prevăzute de Legea societăților nr. 31/1990, republicată cu modificările și completările ulterioare – 104 lei/pagina de manuscris.
5.3. Publicarea altor acte prevăzute de lege – 104 lei/pagina de manuscris.
6. Monitorul Oficial al României, Partea a V-a
6.1. Publicarea contractului colectiv de muncă la nivel național și de ramură, a convențiilor și recomandărilor Organizației Internaționale a Muncii, precum și a altor acte stabilite prin dispoziții legale – 104 lei/pagina de manuscris.
7. Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a
7.1. Publicarea anunțurilor prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările și completările ulterioare – 57 lei/pagina de manuscris.
7.2. Publicarea anunțurilor prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, aprobată cu modificări prin Legea nr. 22/2007 – 57 lei/pagina de manuscris.
7.3. Publicarea altor acte prevăzute de lege – 57 lei/pagina de manuscris.
8. Monitorul Oficial al României, Partea a VII-a
8.1. Publicarea rezoluțiilor directorului oficiului registrului comerțului de pe lângă tribunale/persoanei desemnate privind înmatricularea societății cooperative – 31,5 lei/ pagina de manuscris.
8.2. Publicarea celorlalte acte prevăzute de Legea nr. 1/2005 privind organziarea și funcționarea cooperației, republicată – 104 lei/pagina de manuscris.
8.3. Publicarea altor acte prevăzute de lege – 104 lei/pagina de manuscris.
Notă: Toate tarifele conțin TVA.
Reguli de redactare pentru Monitorul Oficial
Pagina de manuscris va cuprinde maximum 2.000 de semne, inclusiv cu spații. Actele înaintate spre publicare în Monitorul Oficial al României, părțile I—VII, vor avea un conținut lizibil, tehnoredactat la un rând și jumătate, cu corp 12 Times New Roman, fără ștersături sau adăugări nedactilografiate, care fac de neînțeles textul acestora, se arată pe site-ul oficial al Monitorului Oficial.
Cum se fac plățile
Instituțiile publice vor achita cu factură fiscală, în baza unei adrese oficiale din partea clientului, și va conține datele de identificare: denumire, sediu, cod fiscal, cod IBAN și banca.
Plata facturilor reprezentând contravaloarea serviciilor se va face conform OUG nr. 34/2009, respectiv în perioada 24-31 a fiecărei luni.
Plata taxei de publicare se face în contul „Monitorul Oficial”, R.A., C.I.F. RO427282:
IBAN: RO55RNCB0082006711100001 Banca Comercială Română - S.A. - Sucursala „Unirea“ București
sau la
IBAN: RO12TREZ7005069XXX000531 Direcția de Trezorerie și Contabilitate Publică a Municipiului București (alocat numai persoanelor juridice bugetare)
Cum procedezi dacă ai pierdut un act?
În cazul unei persoane fizice, dacă ai pierdut un document și ești obligat să-l declari pierdut, la publicarea unui anunț de pierdere în Monitorul Oficial ai nevoie de:
• cerere de publicare;
• copie buletin/carte de identitate;
• dovada plății de publicare.
Pentru persoanele juridice, în cazul publicării unor acte în Monitorul Oficial este nevoie de:
• cerere de publicare;
• delegație/împuternicire și copie buletin/carte de identitate delegat/împuternicit;
• dovada plății taxei de publicare.
Important! Cererile de publicare trebuie completate cu datele complete referitoare la actul pierdut - serie, număr, data eliberării. Persoanele care nu-și cunosc datele vor solicita informațiile necesare instituției emitente a respectivului document.
Comentarii articol (0)