Pai, dupa ce mi-a completat firma adeverinta cu toate platile facute la bugetul asigurarilor pentru somaj, m-am dus cu ea la un birou de la somaj si ei au calculat asa.....
In primul rand imi cer scuze ca deschid acest topic pentru ca sunt sigur ca unele intrebari le gasesc deja pe forum. Dar, vreau sa fiu sigur ca fac ce trebuie si de asta va intreb pe dvs.
Problema mea este:
Lucrez intr-o firma de un an de zile si din pacate treaba nu mai merge asa cum mergea inainte asa ca firma vrea "sa scape" de mine ca sa zic asa. Am cazut la invoiala sa primesc mai multe salarii compensatorii si am sa fiu dat afara ca sa zic asa pe motiv de restrangerea activitatii, cel putin asa mi-au zis mie.
Dupa calculul facut de mine, ar trebui sa iau somaj in jur de 1200 ron (pentru ca am lucrat si inainte cam tot un an la alta firma). Prin cate am inteles, daca eu imi dau demisia sau sunt de acord cu incetarea activitatii cu acordul ambelor parti nu mai beneficiez de acest somaj. Dar, daca fac cum zice firma si sunt de acord cu restrangerea activitatii beneficiez de tot somajul? Cei de la somaj din orasul meu nu aveau timp sa ma ajute in aceasta problema si nu mai stiu la cine sa apelez. Deci, cum trebuie sa fac sa am acces la somajul de 1200?