Nu se mai poate ataca, este irevocabila.
Cererea de ajutor public judiciar se acorda in anumite conditii prev. de OUG 51/2008.
In ROmania se poate deschide partaj oricand dupa divort.Nu cunosc legile olandeze,daca fostul sot cunostea de existenta apartamentului si totusi nu are nicio pretentie banuiesc ca este in regula. Daca nu intentionati sa reveniti vreodata in Romania nu va este necesara transcrierea.Insa, in mod normal, actele de stare civila ale cetatenilor romani intocmite in strainatate, la autoritatile locale competente, se TRANSCRIU, obligatoriu, in registrele de stare civila romane, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului ori extrasului de stare civila.
Daca insa veti avea nevoie vreodata de schimbarea pasaportului(daca aveti pasaport romanesc) sau a cartii de identitate nu o veti putea face.
Actele de stare civila ale cetatenilor romani, intocmite de autoritatile straine, au putere doveditoare in tara numai daca au fost transcrise/inscrise in registrele de stare civila romane.
Referitor intrebare apartament: doar in caz de actiune de partaj.
Buna ziua. Dovada disponibilitatii denumirii o obtineti de la Minsterul Justitiei, serviciul Relatii cu Publicul Compartimentul de Evidenta ONG, aflat pe str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucuresti, tel. 037 204 1999 int.1192, e-mail: relatiipublice@just.ro.Pentru aceasta trebuie sa depuneti o cerere si chitanta in original eliberata in urma platii unei taxe in cuantum de aproximativ 5 lei, care se plateste la Trezoreria sectorului sau a orasului in care locuiti, in contul Ministerului Justitiei.Puteti opta sa depuneti/primiti aceste acte prin posta, mai ales in cazul in care nu locuiti in Bucuresti.
Dovada sediului:actul in baza caruia stabiliti sediul ONG: contract de vanzare cumparare, comodat, inchiriere etc.
Dovada patrimoniului: chitanta de la banca in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociatiei- este alcatuit din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor. In cazul aportului in natura, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatoriu.
Apartamentul cumparat in timpul casatoriei dv. este bun comun, deci poate avea pretentii materiale asupra acestui imobil. Pentru a fi recunoscute si in Romania actele de stare civila tebuie transcrise in Romania. Avand domiciliul in strainatate o puteti face si la oficiul consular.
In declaratie trebuie precizata perioada exact: de la data...la data de...si unde anume se deplaseaza minorul.Va trebui si cazier judiciar pentru persoana insotitoare.
Probabil cererea dv. de restituire nu a fost destul de bine redactata. Trebuia sa fie intemeiata pe art.117 alin.1 lit.d C.Pr.fiscala si sa solicitati restituirea intregii taxe achitata in 2008.
Se poate recupera in instanta intreaga taxa, chiar daca a intrat in vigoare noua lege pe aceleasi considerente ca si inainte, respectiv art. 148 al. 2 si al. 4 din Constitutia Romaniei, art. 110 al. 1 din Tratatul UE, art. 2 din Tratatul de Aderare al Romaniei la UE, art. 1084 C. civ. raportat la art. 1082 C. Civ, art. 117 alin.1lit.d C.Proc.Fiscala.
De regula cel care solicita tagada paternitatii acela are obligatia sa si plateasca testul ADN.Nu stiu exact speta dv. insa cel mai bine ar fi sa apelati la serviciile unui avocat pentru consultanta.
Da, se poate solicita restituirea taxei de poluare daca masina a fost inmatriculata anterior in UE. Daca va incadrati in cele 30 de zile de cand ati primit/luat cunostinta de decizia de calcul faceti contestatie la Adm.Fin.unde ati platit.Cu raspunsul lor ii actionati in instanta. Procesul dureaza de la 6 luni la 1 an si mai bine, in functie de orasul unde ati platit si unde va veti judeca si de gradul de incarcare al instantei respective. De regula se castiga la Tribunal, iar la Curtea de Apel, mai nou, se da termen pana la solutionarea recursului in interesul legii introdus de procurorul general al RO.
Daca nu va incadrati in cele 30 de zile, faceti cerere de restituire la ADm.Fin, asteptati raspunsul, acel raspuns ulterior in contestati la DGFP, iar cu decizia DGFP ii actionati in instanta.
V-as recomanda sa apelati la un avocat pentru intreaga procedura.