avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate lilit

Activitate lilit

Normele metodologice din 20 02 2002 MOF181/2002 Art 24 (1)Incetarea platii indemnizatiei de somaj in situatia prev la art 44 lit b se aplica persoanelor care detineau autorizatia de functionare sau certificatul de inmatriculare al unei societati comerciale anterior inregistrarii cererii pt acordarea indemnizatiei de someri.Eu am gasit 2 schimbari la normele de aplicare a legii ,H G 1859/2005 SIHG449/2009 in care Art 24 (1)nu a fost schimbat.Deci daca acest articol a ramas cei cu firme nu au dreptul la indemnizatie sau o mai fi si alte norme?
Sunt asociat si administrator la o firma la care am fost si angajata.Contractul de m-ca s-a desfacut cu art.65/1.Problema mea este urmatoarea:
Am obtinut adeverinta de la Finante in care se precizeaza:firma respectiva conform balantei inregistreaza venituri totale de x si pierdere contabila y si eu nu figurez in evidentele lor cu venituri din activitati independente si venituri din chirii.
M-am dus cu acea adeverinta la AJOFP sa ma interesez daca am dreptul la somaj si spre surprinderea mea ei calculeaza cu suma de la venituri totale a firmei si fiind suma prea mare nu am dreptul la somaj.
Am cerut o alta adeverinta de la finante in care pe linga cele trecute in prima .sa se mentioneze ca eu personal nu figurez cu venituri din dividente obtinute de la acea firma,gandindu-ma ca nu inteleg ei notiunea de pierdere contabila.
Dar nici cu acea adeverinta n-am avut succes mi s-a soptit ca singura solutie ar fii sa-mi vand actiunile la firma.Eu stiu ca asociatul are dreptul la dividente si la salariu daca e si angajat .De ce se calculeaza cu venitul firmei si ni cu al meu personal?Eu consider ca e aberant si nu stiu daca cei din orasul meu interpreteaza asa legea sau este asa in toata tara.
Va rog sa ma ajutati!