doradragan a scris:
nici vorba, registrul de casa se intocmeste la punctul /e de lucru manual sau PC dotata cu acesorii daca exista , administratorul trebuie sa emita o decizie pe care trebuie sa o aduca la cunostiinta salariatului-casier plafonul de plati catre persoane juridice care stim ca este limitat la 5000 lei la un furnizor dar nu mai mult de 10.000 lei/zi.
actele ajung la DVS si le puteti cumula linistita.(centraliza) in baza unui soft inregistrat in firma.
Exista un temei legal, cu care as putea contracara parerea lui?
El sustine ca legea contabilitatii zice.... bla bla.
Insa orice activitate are specificul ei si cred ca sunt anumite chestii care se pot adapta si pentru care se fac si exceptii.
Inca ceva.
In cazul unui punct de lucru cu program nonstop.... Pana acum se consideram ziua asa de exemplu 20 mai : de la 09 dim 20 mai pana la 09 dim 21.05.
Iar documentele ce stau la baza registrului de casa (cf activitatii cod caen 9200) se intocmeau la ora 09 dim (21.05) inchizand ziua de 20.05 si incepand ziua de 21.05. Doreste schimbarea astfel incat la 09. dim (20.05) sa se inchida ziua de 20.05 si sa inceapa ziua de 21.05.
Imi pare ilogic. Cu cei din bransa cu care am discutat pe aceasta tema mi-au spus ca si ei fac cum fac eu, insa el nu vrea si pace. De ce? Pentru ca z-tul zilnic are data de 21.05 pentru ziua de 20.05. Insa z-tul casei de marcat nu imi influenteaza in niciun mod inregistrarile mele in reg. Pe casa se bat doar intrarile in ruleta nu si iesirile, iar eu inregistrez netul (intrari - iesiri) la sfarsitul zilei. Dpdv legislativ este ok, pentru ca prin formularul aprobat de OUG 77/2009 nu mi se evidentiaza intrarile si iesirile in bani ci in impulsuri, doar netul este evidentiat ca si incasare.
As mai avea o intrebare : am tot cautat insa nu am gasit nimic mai amplu referitor la contractele de asociere in participatiune ci doar cateva referiri. Mai ales in domeniul de activitate al firmai care este unul specific, unde as putea gasi ceva mai amplu si mai explicit referitor la acest tip de contract?
Multumesc inca odata si sper sa iasa bine pana in final ca deja prevad o harabura totala la ceea ce doreste sa schimbe.