In urma decesului mamei, in 2013,fiica si fiul mostenesc un apartament.In urma cu 20 ani fiica a imprumutat fratelui o suma de bani,iar verbal acesta i-a spus ca renunta la mostenire in favoarea ei,neavand sa-i returneze la termen suma de bani.Cand a vrut sa o faca ,aceasta nu a mai acceptat.Acum,la mostenire aceasta invoca acea datorie spunand ca apartamentul i se cuvne.Juridic, care sunt pasii de urmat in cazul fiului.
Tatal meu care a avut un PFA a primit in data de 16 decembrie 2009 somatie si titlu executoriu de la Casa de asigurari pentru datorii la sanatate aferente anului 2004(585 debit si 1541 lei majorari-calculate pana la 11 dec.2009).Exista decizie publicata pe site-ul Casei pentru aceasta.Mentionez ca tata a decedat in data de 2.07.2009 si ca am radiat PFA -ul in Registrul Comertului pe data de 06.10.2009(la radiere evident tebuie certificat fiscal care atesta ca nu ai datorii).Am informatii ca s-a facut adresa la notar si urmeaza sa se indrepte impotriva noastra a mostenitorilor.Intrebari:
1.E legala actiunea de recuperare a datoriilor de care nici macar tatal nostru decedat nu a avut stiinta?
2.Pana la ce data se calculeaza majorarile?Trebuie sa le platesc eu?3Raspundem la aceasta datorie cu averea personala sau doar cu cea mostenita?4.Imi pot face poprire pe salariul meu pentru aceasta datorie?
Multumesc anticipat tuturor celor care ma pot ajuta cu sfaturi!