avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor PFA al datoriilor la fd.sanatate !?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor PFA al datoriilor la fd.sanatate !?

Tatal meu care a avut un PFA a primit in data de 16 decembrie 2009 somatie si titlu executoriu de la Casa de asigurari pentru datorii la sanatate aferente anului 2004(585 debit si 1541 lei majorari-calculate pana la 11 dec.2009).Exista decizie publicata pe site-ul Casei pentru aceasta.Mentionez ca tata a decedat in data de 2.07.2009 si ca am radiat PFA -ul in Registrul Comertului pe data de 06.10.2009(la radiere evident tebuie certificat fiscal care atesta ca nu ai datorii).Am informatii ca s-a facut adresa la notar si urmeaza sa se indrepte impotriva noastra a mostenitorilor.Intrebari:
1.E legala actiunea de recuperare a datoriilor de care nici macar tatal nostru decedat nu a avut stiinta?
2.Pana la ce data se calculeaza majorarile?Trebuie sa le platesc eu?3Raspundem la aceasta datorie cu averea personala sau doar cu cea mostenita?4.Imi pot face poprire pe salariul meu pentru aceasta datorie?
Multumesc anticipat tuturor celor care ma pot ajuta cu sfaturi!

Alte discuții în legătură

Se mai aplica penalitati si dobanzi dupa radierea pfa? tzitzi tzitzi Buna ziua. Am avut un PFA din 2006, radiat in iunie 2010. Nu am platit cuantumul total al impozitelor datorate, s-au cumulat majorari si acum am poprire pusa ... (vezi toată discuția)
Datorie si penalitati uluitor de mari fisc manybet manybet Buna ziua , va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : Am avut un pfa din anul 2005 pana in anul 2008 luna ianuarie cand am anulat atorizatia de ... (vezi toată discuția)
Pfa norma - majorari dupa radiere chrism chrism Buna, Am avut un PFA pe norma radiat in primul trimestru din 2009 dar declarat la fisc ca radiat abia acum in 2010. La momentul radierii aveam achitata norma ... (vezi toată discuția)