avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate costy1

Activitate costy1

Răspuns la discuția Raport si bilant de lichidare
Aveti dreptate . Ideea cu depunerea declaratiei 101 este tot culeasa de pe internet .. Am inclinat sa cred ca se poate totusi depune declaratia 101 in mijlocul anului , fiind vorba de o societate care se lichideaza in mijlocul anului ..mie parandu-mi-se cam absurd sa depui declaratia 101 in 2010 , cand firma nu mai exista de cateva luni . Si in plus .. ceea ce nu se face la timpul( lichidarii) lui se uita .
Iar din 2010 , din cate stiu , numai consultantii fiscali pot viza declaratia 101 .
Mai trebuie sa apeleze bietul administrator si la consultant fiscal .
Nu este un pic cam stupida situatia ?
Referitor la declaratiile ce trebuiesc depuse in situatia in care se determina si se calculeaza impozit forfetar la lichidare , am inteles ca odata cu raportul de lichidare se depune declaratia 100 si declaratia 101 .
Oare cum este posibil sa intocmesc si sa depun acum o declaratie 101 , pentru un an care nu este finalizat ( 2009) , atata timp cat nici softul pentru declaratii nu permite acest lucru ( pentru 2009) .
Oare trebuie completata manual aceasta declaratie 101 ? Am observat in instructiunile de completare , doar o referire la termenul de declarare si o bifa ce trebuie aplicata pentru societati in lichidare .
Multumesc
adrian stoica a scris:

Raspuns Da este OK !

Chiar daca aceste sume se recupereaza in afara procedurii sau fara cunostinta lichidatorului ?
Buna ziua ,
O societate are de incasat creante de la o firma aflata in stare de insolventa declarata.
Daca, pentru a grabi recuperarea banilor , creantele se incaseaza din banii personali ai asociatului firmei aflate in insolventa in calitate de persoana fizica , exista vreun risc pentru societatea care incaseaza (legat de nerespectarea procedurii insolventei , reorganizarii , falimentului) ?
S-ar putea taia chitanta pe numele asociatului , cu referire la creantele societatii insolvente? .
Multumesc !
Nu cred ca am inteles ce ati vrut sa spuneti ,in special la punctul 3 . Va rog , vreti sa fiti un pic mai explicit ?
Multumesc !
Buna ziua ,
Daca cererea de radiere societate ( dizolvare fara lichidare) este depusa spre exemplu pe data de 29 septembrie la ORC .
Ar fi posibil ca incheierea de radiere a societatii sa fie cu data de 30 sept ?
Va intreb , in ideea ca , impozitul pe profitul din lichidare trebuie stabilit prin raportarea la impozitul forfetar , care se calculeaza pe perioada pana la radierea societatii .
Daca depun cererea de radiere la sfarsitul trimestrului 3 , iar aceasta cerere se solutioneaza in 2 octombrie , inseamna ca , la calculul impozitulului din lichidare ar trebuie sa adaug inca o luna de impozit forfetar - octombrie , tinand cont de data incheierii de radiere ?

Multumesc
Buna seara ,
Daca stie cineva , daca s-a mai intalnit cineva cu speta aceasta :
Firma este suspendata la orc . Administratorul formuleaza o hotarare de dizolvare a firmei incepand cu data de 01.07 , care , atentie , este depusa pe 30.07.2009 la ORC . publicarea in monitorul oficial este cu data de 10.08.2009 .
Mi s-a spus ca firma suspendata , in momentul in care s-a hotarat dizolvarea , nu mai este suspendata , si deci este obligata sa calculeze impozitul minim forfetar si sa il compare cu cel din lichidare , si sa il declare pe cel mai mare .

Ce parere aveti ?
Care ar fi data de la care ar trebui sa incep sa calculez impozitul forfetar ? 01.07 sau 30.07 sau 10.08 ?

Va multumesc !
Am intrebat la administratia financiara la Neamt ,
Regimul derogatoriu nu impiedica depunerea declaratiilor privind lichidarea . Regimul derogatoriu este pe hartie , in calculator nu exista interdictie de depunere a declaratiilor . Deci , se poate depune si declaratia 010 , pentru modificarea de la micro la impozit pe profit .
Si nu este obligatorie mentiunea privind intrarea in lichidare prin declaratia 010
Cam asta este ce am aflat .
In legatura cu raportul de lichidare ...
Daca nu se apeleaza la un lichidator pentru dizolvarea unei societati , iar la ORC se cere Raport de lichidare , cine intocmeste raportul de lichidare ? Administratorul ?

Multumesc
aveti dreptate ! se vede ca nu am inteles fenomenul .
Ordinul 1376/2004 da un exemplu de dizolvare cu lichidare , exemplu din care m-am inspirat si care nu seamana deloc cu situatia mea .
Exista oare niste reguli nescrise ca sa inteleg logic fenomenul?
Din cate imi dau seama acum trebuie sa urmaresc 2 lucruri :
- stingerea datoriilor si creantelor fie prin compensare , fie prin incasare sau plata
- sa urmaresc daca disponibilitatile acopera capitalul social
- contul de profit sau pierdere se inchide ultimul , cu capitalul .
Este corect ?