avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raport si bilant de lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raport si bilant de lichidare

Buna ziua!
Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am facut totul singura. Va rog foarte mult sa ma indrumati cine sau cum pot sa fac raportul de lichidare si bilantul de lichidare. Ce reprezinta acest raport de lichidare? Exista formular ?
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 22:39, 27 Septembrie 2016
ce proceduri ati initiat pana in momentul de fata? e dizolvare si lichidare simultana in baza art. 235 din LSC?
Am trecut de faza publicarii in M.O. si de controlul financiar.
Buna ziua,

Conform prev. art. 233, alin (1): dizolvarea societatii are ca efect deschiderea procedurii lichidarii;
Cf. prev. art.233, alin (2): din momentul dizolvarii, directorii, administratorii, nu mai pot intreprinde noi operatiuni;
Cf. prev. art. 252, alin (1), pct.a): pana la preluarea functiei de catre lichidator, administratorii si directorii continua sa-si exercite atributiile, cu exceptia celor prevazute la art.233.

In concluzie, prin hotarare de Adunare Generala sau de Asociat Unic, trebuie sa numiti un practician in insoventa care sa intocmeasca si sa semneze legal toate documentele din procedura de lichidare voluntara.

Cu stima
Practician in Insolventa Eugen MARCOV
Mltumesc!
Buna ziua ,
As vrea sa va prezint urmatoarea situatie :
Societate cu asociat unic , cu activitate suspendata inregistrata la Registrul Comertului , am depus cerere de dizolvare .Societatea a functionat jumatate de an . Rezultat - pierdere .Societatea nu are datorii decat catre asociat (aport asociat - 4551) . Are stoc de marfa nevanduta . Si cativa lei in casierie .
De la Registrul Comertului , mi s-a spus sa ma uit pe site-ul onrc ca sa aflu ce trebuie facut pentru a inchide societatea , si sa aduc urmatoarele :

- raport de lichidare
- bilant de lichidare
- certificat de atestare fiscala
- certificat constatator
In vederea obtinerii certificatului de atestare fiscala , am depus o cerere in care am mentionat ca acesta este necesar la radierea societatii . Mi-a schimbat formularul de cerere , cu altul in care nu se preciza motivul pentru care solicit certificat . Am intrebat la dansii daca inantea eliberarii certificatului de atestare se face control fiscal . Si mi s-a spus ca nu neaparat , ca nu este obligatoriu , si ca daca societatea se afla pe lista cu societatile controlate , pana la radiere , este o intamplare . Nu se fac cereri de control anticipat .
Nu este prima data cand aud ca societatile se pot radia si fara sa aiba control fiscal . Nu inteleg de ce se vehiculeaza teoria ca este obligatoriu controlul fiscal , daca nu este asa .
A doua mea nedumerire este urmatoarea :
De ce trebuie sa apelez la un lichidator sau ''practician in insolventa '' ca sa inchid o firma cu asociat unic . Societatile cu asociat unic se dizolva fara lichidare .Cand un patron isi inchide societatea , inseamna ca aceasta societate nu aduce beneficii , ci pierderi , deci ... oare un contabilul meu care este expert contabil nu poate sa faca bilantul de inchidere ? Este obligatoriu sa apelez la un lichidator ? Raportul de lichidare nu il poate face oare tot expertul contabil care imi tine contabilitatea ?

In situatia in care mi-ar trebui lichidator , de ce nu imi desemneaza Registrul Comertului lichidatorul .
Va multumesc anticipat pentru raspuns , si pentru sinceritate .

Alte discuții în legătură

Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Radiere firma help! bialuca1978 bialuca1978 Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus ... (vezi toată discuția)
Radiere - termen de 30 de zile de la publicare in m.o.? ota ota Spuneti-mi va rog, daca Hotararea de lichidare a fost publicata in M.O. in data de 4 martie a.c. pot depune actele pentru radiere in data de 2 mai a.c. Va ... (vezi toată discuția)