avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... radiere firma help!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

radiere firma help!

Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta
Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus declaratii si toate cele mai putin un bilant de "iunie" in 2008. Am primit o adresa si am mers sa rezolv problema dar mi s-a comunicat verbal de la finante ca o sa trebuiasca sa platesc amenda. Asta a fost tot dar nu am primit o instiintare oficiala. Acum expira termenul celor 3 ani si as vrea sa radiez firma dar nu stiu cum ramane cu acea amenda si sincer nu prea am bani s-o platesc.
Cum as putea radia firma cu costuri cat mai mici?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 22:25, 23 Ianuarie 2011
Solicitati intrarea firmei in insolventa, este cea mai buna solutie.
faci cerere de intrare in insolventa la tribunal
carmenmur a scris:

faci cerere de intrare in insolventa la tribunal

Cum se poate admite o cerere de deschidere a procedurii insolventei daca soc nu are datorii??

Cum as putea radia firma cu costuri cat mai mici?

1 dizolvare/lichidare voluntara + radiere , caz in care va trebuie un Certificat de atestare fiscala de la ANAF fara datorii Ca sa obtineti certificatul trebuie sa depuneti si bilantul lipsa !!
2 numire lichidator
Costurile sunt similare amenda ANAF(nedepunere bilant)=onorariu lichidator la care se adauga taxele de la ORC
Puteti cere dizolvarea si radierea insa nu aveti nevoie de un lichidator.
Nu aveti obligatia sa numiti un lichidator, potrivit urmatoarelor articole din L 31/90

Art. 233
(1) Dizolvarea societatii are ca efect deschiderea procedurii lichidarii. Dizolvarea are loc fara lichidare, in cazul fuziunii ori divizarii totale a societatii sau in alte cazuri prevazute de lege.

Si alte cazuri prevazute de lege sunt in:
Art. 235
(1) In societatile in nume colectiv, in comandita simpla si in cele cu raspundere limitata, asociatii pot hotari, o data cu dizolvarea, cu cvorumul si majoritatea prevazute pentru modificarea actului constitutiv, si modul de lichidare a societatii, atunci cand sunt de acord cu privire la repartizarea si lichidarea patrimoniului societatii si cand asigura stingerea pasivului sau regularizarea lui in acord cu creditorii.
(2) Prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati. In lipsa acordului unanim privind impartirea bunurilor, va fi urmata procedura lichidarii prevazuta de prezenta lege.

Iar amenda de la finante nu cred ca va veni vreodata intru-cat firma era deja cu activitatea suspendata.

In schimb puteti incerca sa nu mai depuneti la ORC documentatia necesara si atunci sa ceara ORC-ul dizolvarea si radierea societatii, potrivit art.237. Din aliniatele (1), (7) si (8) rezulta clar obligatiile radierii din oficiu a societatii in urma nedepunerii documentelor cerute si a nenumirii unui lichidator cerut de “persoane interesate” cum ar fi creditori sau asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare societate comerciala roxana200512 roxana200512 Va rog sa-mi comunicati ce pasi trebuiesc urmati pentru desfiintarea unei societati comerciale cu urmatoarele date : doi asociati ( sot-sotie), fara bunuri ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma julijuli julijuli Buna ziua, Pentru a inchide o firma, daca nu am inteles gresit, pasii care trebuie facuti sunt disolvare, lichidare si radiere. Lichidarea, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)