avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate anamaria2

Activitate anamaria2

Am urmatoarea problema juridica: mama mea a decedat in anul 2004 si a avut domiciliul intr-o comuna din judetul Suceava, tatal meu inca traieste si locuieste in aceasi casa in care a locuit impreuna cu mama mea, care a fost bun comun. De asemenea pe numele parintilor mei exista si un apartament in judetul Constanta, unde locuiesc impreuna cu fratele meu si cu sotia acestuia. Problema mea este ca imi doresc sa ies din indiviziune, in parte deoarece, convietuirea intre mine si fratele meu a ajuns de nesuportat, in plus acestia nu isi mai platesc cheltuielile de intretinere, impozit la apartament si energia electrica. Mai mult de cat atat anul trecut am renovat aparatamentul fara ca fratele meu sa dea vreun ban. De apropae 4 ani de zile platesc singura energia electrica si impozitul. Am uitat sa mentionez ca suntem trei frati, celalalt frate locuieste in alt judet. De asemenea nici nu se pune problema impartirii amiabile a bunurilor la notariat, fratele meu nu vrea sa discute sub nici o forma despre iesirea din indiviziune.#-o Singura solutie este dezbaterea succesiunii in fata instantei de judecata. Intrebarea mea este cat poate dura procesul, spre exemplu daca fratele meu nu se prezinta, la cat ma pot ajunge cheltuielile de judecata si daca exista vreo posibilitate sa-mi recuperez cheltuielile cu intretinerea apartamanetului.