avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate popa silvana

Activitate popa silvana

Buna seara
Doresc sa ma lamuriti intr-o problema familiala. Bunicul tatalui meu, decedat in prezent, a avut un teren proprietate, iar pe act sunt trecuti doi mostenitori : fiica, mama tatalui meu, si sotia de a doua. Mentionez ca acest teren il detinea dinaintea casatoriei, era vaduv. Cu aceasta femeie nu a avut copii si nici ea nu a avut copii din alta casatorie anterioara. Aceasta femeie este decedata, ca si mama tatalui meu. Femeia aceasta a avut un frate care i s-a transmis dreptul de mostenire, acesta a decedat transmitand sotiei acestuia, dar si aceasta a decedat. Cota parte a fost transmisa copiilor fratelui (trei) - sotiei de a doua a bunicului tatalui meu. Cealalta jumatate a fost transmisa copiilor bunicii mele (tata si doi frati). Dezbaterea de mostenire s-a inpotmolit, deoarece unul din cei trei mostenitori ai femeii respective nu locuieste in Romania, ci intr-o tara araba, si nu vrea sa vina in tara sa semneze.
Intrebarea mea este daca aveau dreptul la aceasta mostenire aceste rude intalnite, nu de sange, iar daca aveau, in ce cote si ce putem noi sa facem pentru finaliza actele de dezbatere de mostenire. Astept raspunsul cu nerabdare raspunsul. Va multumesc.