Buna seara
Doresc sa ma lamuriti intr-o problema familiala. Bunicul tatalui meu, decedat in prezent, a avut un teren proprietate, iar pe act sunt trecuti doi mostenitori : fiica, mama tatalui meu, si sotia de a doua. Mentionez ca acest teren il detinea dinaintea casatoriei, era vaduv. Cu aceasta femeie nu a avut copii si nici ea nu a avut copii din alta casatorie anterioara. Aceasta femeie este decedata, ca si mama tatalui meu. Femeia aceasta a avut un frate care i s-a transmis dreptul de mostenire, acesta a decedat transmitand sotiei acestuia, dar si aceasta a decedat. Cota parte a fost transmisa copiilor fratelui (trei) - sotiei de a doua a bunicului tatalui meu. Cealalta jumatate a fost transmisa copiilor bunicii mele (tata si doi frati). Dezbaterea de mostenire s-a inpotmolit, deoarece unul din cei trei mostenitori ai femeii respective nu locuieste in Romania, ci intr-o tara araba, si nu vrea sa vina in tara sa semneze.
Intrebarea mea este daca aveau dreptul la aceasta mostenire aceste rude intalnite, nu de sange, iar daca aveau, in ce cote si ce putem noi sa facem pentru finaliza actele de dezbatere de mostenire. Astept raspunsul cu nerabdare raspunsul. Va multumesc.
Incercati o iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca unde cel afla in strainatate sa fie citat printr-un ziar de larga circulatie pentru a se forma loturi si a se acorda evetuale sulte. La partaj, daca luati legatura cu un avocat puteti ridica si alte exceptii legate de acceptarea succesiunii
Răspunsul este DA. Soţia moştenitoare va fi moştenită, la rîndul ei, în lipsa descendenţilor, de rudele sale din clasa a doua (părinţi, fraţi şi surori respectiv descendenţi ai acestora).
Dacă unul dintre moştenitori refuză dezbaterea succesiunii pe cale notarială, soluţia este instanţa de judecată.
Cateva precizari:
Cotele sunt de 1/4 pentru sotia supravietuitoare ... in ipoteza in care bunul sustineti ca era propriu al bunicului inainte casatoriei cu cea de a doua sotie.
Restul revine fiicei -mama tatalui dvs.-
La iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca este suficient sa indicati domiciliul succesorului care refuza sa se prezinte si succesiunea se poate dezbate si fara prezenta fiului plecat .. pe unde o fi plecat .... cu singura conditie a indeplinirii procedurii de citare.
Citarea prin mica publicitate o veti face numai in ipoteza in care nu indicati adresa din strainatate, nu puteti indica adresa valabila si faceti dovada ca in ciuda demersuilor nu ati putut afla adresa succesorului.
Altfel, daca cunoasteti adresa din strainatate, se recurge la procedura cu strainatatea.
Mostenire
pinky_26
Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Vlad2013
Buna seara,
Din nou,spun ca am inteles totul , \"ca la carte\" ! Cum sa va mai pot multumi?
Din tot sufletul!
...Daca tot ne-am ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 15 ani
kike
Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)