Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare arevenit copiilor, care sunt in total vreo 10-12, printre care si mama cu fratele ei. Ma intereseaza daca mama poate face actele pe parte ei de pamant fara ceilalti 9 veri. Pamantul este deja impartit revenindu-i bunicii mele 3 ha. Numai ea si cu fratele ei.Se poate?
In masura in care nu ati dezbatut succesiunea de pe urma bunicilor, si a fratilor lor ... va trebui sa o faceti.
In cadrul acestei proceduri .. daca partile nu sunt de acord .. fie in privinta cotelor, maselor sau succesorilor- va trebui sa va adresati instantei de judecata solicitand pe de o parte dezbaterea tuturor succesiunilor de pe urma defunctilor iar pe de alta parte iesirea din indiviziune a mamei dvs. cu/separat fratele dumneaei.
In acet fel .... veti obtine un titlu exclusiv pe partea/cota de teren ce va revine in urma iesirii din indiviziune.
In ipoteza dezbaterii succesiunii si iesirii din indiviziune pe calea judecatoreasca nu aveti nevoie de acordul tuturor pentru a imparti terenul.
Ar mai trebui sa aveti in vedere in aceasta situatie si imprejurarea daca mama dvs. impreuna cu fratele sau au acceptat sau nu mostenirea ramasa de pe urma autorilor lor.
Dezbatere succesiune
AD2103
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Bunicul si bunica mea din partea mamei au decedat in urma cu 15 ani. S-a făcut succesiune pe casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Ionut.X
Buna seara, dupa decesul parintilor noi copiii (6) nu am dezbatut succesiunea. Intre timp, 2 dintre frati au decedat iar eu vreau sa dezbatem succesiunea ... (vezi toată discuția)