avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara, dupa decesul parintilor noi copiii (6) nu am dezbatut succesiunea. Intre timp, 2 dintre frati au decedat iar eu vreau sa dezbatem succesiunea pentru a-mi dobandi drepturile ce imi revin de la parinti. In situatia in care sotia fratelui decedat nu este de acord sa dezbatem succesiunea invocand motivul lipsei banilor, eu pot deschide succesiunea iesind din indiviziune platindu-mi doar partea ce mi se cuvine?? Mentionez ca bunurile ce urmeaza sa fie impartite sunt cateva hectare de teren arabil, la imobil eu neavand pretentii. Vreau doar sa stiu daca imi pot lua drepturile platind doar partea mea
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:16, 26 Iunie 2018
Buna seara,
Daca nu sunt toti deacord sa mergeti la notar atunci va trebui sa va adresati instantei solicitand dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune.
Veti plati la inceput toate cheltuielile si apoi veti solicita cheltuieli de judecata astfel impunand celorlalti sa plateasca cota lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Ionut.X Ionut.X Buna seara, dupa decesul parintilor noi copiii (6) nu am dezbatut succesiunea. Intre timp, 2 dintre frati au decedat iar eu vreau sa dezbatem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Mostenire pinky_26 pinky_26 Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)