Buna ziua,
Bunicul meu din partea tatalui a avut 2 baieti - Mihai (tatal meu) si Viorel.
Ambii parinti si bunici sint decedati. Eu sint singurul copil la parinti; Viorel are 3 copii.
As dori sa stiu:
1. Cum se face impartirea terenului (nu exista decit teren agricol) ;
2. Cum se face iesirea din indiviziune tinind cont de faptul ca ceilalti 3 veri ai mei din partea lui Viorel nu vor sa cadem la o intelegere amiabila ( eu le-am propus sa ia fiecare cite 1/5 din teren si eu 2/5 - prin acest lucru le-as ceda din partea mea citeva hectare de teren dar nu vor nici asa - ei pretind ca se imparte tot terenul la 4; eu sustin ca se imparte la 2 si apoi pe fiecare ramura la citi mostenitori directi sint)
3. Ce acte imi trebuie si care sint pasii de urmat tinint cont ca avem titlurile de propietate si cadastrul pentru ele ( terenul s-a dat in 2 transe : prima data 10 ha, pe urma completarea pina la 50 ha).
Trebuie tinut cont ca cei 3 veri ai mei nu vor sa auda de nici o intelegere.
Multumesc anticipat.
buna ziua.
trebuie dezbatuta initial succesiunea dupa bunici . conteaza si ordinea inc are au intervenit decesurile partilor .
oricum, terenul nu se va imparti la 4 ci la doi .
dvs. aveti dreptul la 1/2 din teren, culegand succesiunea prin reprezentarea tatalui dvs.
iar ceilalti trei vor culege cealalta jumatate de teren .
problema se pune daca exista in ambele familii sot supravietuitor.
in caz afirmativ si acesta are vocatie succesorala in concurs cu descendentii .
cand nu exista intelegere intre succesori, singura varianta ramane instanta de judecata. astfel incat puteti solicita partajul succesoral si iesirea din indiviziune.
Mostenire
pinky_26
Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)