avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire cote mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire cote mostenire

am un titlu de proprietate pe numele bunicului(4 ha pamant), pe care sunt trecuti 3 copii ai bunicului. Eu sunt mostenitorul tatalui meu,unul dintre cei 3. Bunicul a decedat inaintea emiterii titlului dupa care au murit si cei 3. Noi, copiii celor 3 ca si mostenitori stim ca din cele 4 ha cate sunt pe titlu, 3ha sunt ale mele si cate 0.5 pentru fiecare dintre ceilalti 2 defuncti mostenitori. Am inteles ca bunicul, inainte de colectivizare le-a dat la 2 copii pamant(au si alte titluri de proprietate inafara de acesta in care este si tatal meu) si tatalui meu nu i-a dat. Este doar acesta de pe titlu. Intrebarea mea este: cum pot demonstra ca tatal meu are 3 ha si ceilalti 2 au cate 0,5 ha? Va intreb acestea deoarece multi dintre mostenitorii celor 2 frati ai tatalui meu sunt plecati din tara si spun ca nu pot face procuri,dar......se prea poate ca sa nu fie de acord cu aceasta impartire si vreau sa merg in instanta . Stiti ca au fost multe cazuri unde pamantul a creat discordie intre neamuri si nu as vrea sa fie si la noi asa. Mi-e teama sa nu-mi cheltuiesc banii degeaba si acolo sa spuna instanta ca cele 4 ha se impart in mod egal in 3 parti si nu sa mi se dea mie 3 ha.
M-am mai interesat si am inteles ca cele 4ha se vor imparti in mod egal la 3 . OK! Aproape toti mostenitorii(verii mei ) vor sa-mi dea mie tot. Problema este doar la copiii unui var decedat care nu sunt in tzara. Nu stim pe unde sunt. In aceasta situatie ce ne sfatuiti sa facem? Sa mergem in instanta si sa dezbatem ce? Succesiune, partaj, iesire din indiviziune?
Dezbateti succesiunea si iesirea din indiviziune .
Apoi fiecare dintre ceilalti mostenitori, va vor face acte de vanzare-cumparare.
Varul pe care nu il gasiti, va ramane cu cota lui. Ulterior, daca va dori, va va face si el acte de vanzare-cumparare.

Nu este indicat ca toti ceilalti mostenitori sa faca act de renuntare, deoarece in acest caz intreaga mostenire se va imparti in mod egal intre dvs. si varul care este plecat in strainatate.

Renuntarea se face pur si simplu si nu cu condita "in favoarea lui x" .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral? dorel13 dorel13 Am un titlu de proprietate(teren extravilan) pe numele bunicului,mort inainte de emiterea titlului. Pe acest titlu sunt trecuti ca mostenitori copiii lui, ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale tex tex Buna seara Ma scuzati ca va deranjez am si eu o mare problema Tatal meu a decedat in urma cu patru luni , de atunci fratele lui mai mare ne face numai ... (vezi toată discuția)