avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesorale

Buna seara
Ma scuzati ca va deranjez am si eu o mare problema
Tatal meu a decedat in urma cu patru luni , de atunci fratele lui mai mare ne face numai greutati
Noi suntem trei frati , mama noastra este in viata
Problema sta infelul urmator . Tatal meu mai are trei frati ,dupa decesul bunicilor nu s- a facut succesiunea impreuna cu fratii lui Acum ca tata nu mai este fratele lui mai mare vrea sa faca impartirea mostenirii de la bunici Mostenirea despre care este vorba este o casa cu un teren de 5000mp ,un loc de casa de 2500 mp si teren agricol de 20 ha din care 10 ha si cei 2500 mp au fost insusite de fratele mai mare pe motiv ca ar fi avut rol separat inainte de cooperativizare , de-si nu exista acte doveditoare in acest sens , iar celelalte 10 ha au fost administrate de catre tatal meu si ceilalti doi frati .Mentionez ca in cele 10 ha de pamant agricol administrate de cei 3 frati se regasesc si cei 5000mp din jurul casei .
Acum fratele mai mare vrea sa faca scoaterea din indiviziune ridicand pretentii si la cei 5000mp din curte ,chiar daca si-a atribuit de unul singur 10 ha si 2500 mp .
As vrea sa-mi raspundeti daca l-a .o eventuala succesiune si scoatere din indiviziune ,mostenirea dupa bunicii mei se imparte in mod egal la toti cei 4 frati,sau fratele mai mare ramane cu cele 10he ,2500mp loc de casa pe care si lea atribuit si parte la cei 5000 mp din jurul casei .
Multumescu anticipat pentru amabilitate
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 10:19, 27 August 2013
Se va imparti in mod egal intre cei 4 frati.
Daca titlul de proprietate pentru teren este pe bunici se va imparti egal, daca unchiul dvs are titlul de proprietate pe terenul pe care "si l-a atribuit" atunci este al lui,ii puteti contesta titlul de proprietate la judecatorie doar.Rol separat se poate sa fi avut, asta se poate verifica la registrul agricol,asa se proceda cand avea cineva mult teren(am avut si eu in familie asa ceva si a ramas cu terenul nefiind contestat in instanta)
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
pusa2mimi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)