avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral?

Am un titlu de proprietate(teren extravilan) pe numele bunicului,mort inainte de emiterea titlului. Pe acest titlu sunt trecuti ca mostenitori copiii lui, adica unchii mei si tatal meu. Au decedat si acestia. Verisorii mei vor sa-mi dea mie pamantul. Dar, avem o problema ca unul dintre verisori a murit. A murit inaintea mamei lei. Acest verisor are in viata sotia si copiii care nu au facut nicio succesiune. Mare parte dintre copii sunt plecati din tzara si nu le stim adresele(maica-sa zice ca nu le stie adresele). Nu putem merge la notariat fara acesti nepoti de var. Deci, trebuie sa mergem in instanta. Va rog mult de tot sa ma jutati!
1. Ce cer in instanta? Succesiune, partaj, iesire din indiviziune?
2. Pe verisorii care vor sa-mi cedeze mie ii trec ca parati sau vin si ei ca reclamanti?
3.Unde deschid procesul? Unde a murit bunicul sau unde a murit tatal meu?
4. Daca nepotii de var nu vin la proces se judeca procesul? Adica mi se da act pentru partea mea?
5. Imi trebuie si certificatul de deces al bunicului?

Alte discuții în legătură

Impartire cote mostenire dorel13 dorel13 am un titlu de proprietate pe numele bunicului(4 ha pamant), pe care sunt trecuti 3 copii ai bunicului. Eu sunt mostenitorul tatalui meu,unul dintre cei 3. ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Procura speciala- ce trebuie sa cuprinda? dorel13 dorel13 Sunt mostenitorul tatalui meu care era impreuna cu 2 frati pe un titlu de proprietate(este vorba de 5 ha pamant)unde autor era bunicul meu decedat inainte de ... (vezi toată discuția)