Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: am mostenit,impreuna cu 2 verisori care sunt frate si sora,3 ha de pamant agricol.
Nu am facut impartirea pamantului dar eu am act de mostenire-verisorii mei nu au inclus pamantul respectiv in actul de succesiune dupa tatal lor.
As vrea sa fac acum acest act.
Intrebarea mea este: se poate face prin intelegere la notar?Ce acte implica?Trebuie actiune judecatoreasca chiar daca ne intelegem sau numai daca ei nu sunt de acord?
Va multumesc
Nu,terenul a fost mostenit de tatal lor (unchiul meu) si mama mea,Tatal lor a murit,au ramas numai ei iar mama mea a murit si ea.Deci actul este pe ,,mostenitorii lui...''(bunicul nostru)
Intre timp a murit si tatal meu si am ramas mostenitorii-verii 1/2 si eu 1/2 din teren.
Puteti rezolva totul la notariat. Se va face un supliment la certificatul lor de mostenitor si apoi, daca va intelegeti asupra modului de impartire al terenului ,faceti iesirea din indiviziune tot la notariat.
In instanta se ajunge numai daca partile nu se inteleg asupra modului de impartire.