avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune cu pamant mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune cu pamant mostenit

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: am mostenit,impreuna cu 2 verisori care sunt frate si sora,3 ha de pamant agricol.
Nu am facut impartirea pamantului dar eu am act de mostenire-verisorii mei nu au inclus pamantul respectiv in actul de succesiune dupa tatal lor.
As vrea sa fac acum acest act.
Intrebarea mea este: se poate face prin intelegere la notar?Ce acte implica?Trebuie actiune judecatoreasca chiar daca ne intelegem sau numai daca ei nu sunt de acord?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 21:25, 15 Septembrie 2013
Tatal verilor a fost titular al dreptului de proprietate asupra terenului?
Nu,terenul a fost mostenit de tatal lor (unchiul meu) si mama mea,Tatal lor a murit,au ramas numai ei iar mama mea a murit si ea.Deci actul este pe ,,mostenitorii lui...''(bunicul nostru)
Intre timp a murit si tatal meu si am ramas mostenitorii-verii 1/2 si eu 1/2 din teren.
Puteti rezolva totul la notariat. Se va face un supliment la certificatul lor de mostenitor si apoi, daca va intelegeti asupra modului de impartire al terenului ,faceti iesirea din indiviziune tot la notariat.

In instanta se ajunge numai daca partile nu se inteleg asupra modului de impartire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa moartea tatalui gavriliu maricela gavriliu maricela tatal meu a murit in 2005 si noi copii impreuna cu mama nu am facut acceasta succesiune.Tot ce are tatal meu era pamantul pe care l-a primit de la parintii sai ... (vezi toată discuția)