avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral, iesirea din indiviziune!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral, iesirea din indiviziune!

Partaj succesoral, iesirea din indiviziune!
In ultimii 2 ani, tatal meu a reusit sa faca succesiunea dupa bunicul sau.

Situatia:

Bunicul tatalui meu a avut 6 copii, doar unul mai e in viata.
Dupa nenumarate drumuri la notar si la diversi verisori, a reusit in final sa imaparta cele cca 11ha la notar pe mostenitorii celor 6 copii astfel:

1) fiul1 - supravietuitor
2) fiica1 (mostenitori tatal meu si sora lui)
3) fiul2 (2 mostenitori)
4) fiica2 (1 mostenitor ramas; 1 a renuntat)
5) fiica3 (3 mostenitori)
6) fiica4 (7 mostenitori ramasi; 1 a renuntat)

Mentionez ca pamantul dezbatut (cele 11 ha) este impartit pe 3 tarlale.
Au discutat intre ei verisorii si unchiul supravietuitor si au ajus la o intelegere cum sa fie distribuita partea fiecaruia pe tarla.

Doar ca, la final, mostenitorii de la fiica3 si fiica4 nu au fost de acord sa vina la notar sa semneze pentru a putea finaliza procesul si a putea iesi din indiviziune.

Deci, masa succesorala e terminata, doar ca nu s-a finalizat si procesul cu indiviziunea.
Oamenii beneficiaza de partea lor de pamant acum, dar nu prea pot sa-l vanda daca vor!

Acum, notarul a spus ca singura solutie este Judecatoria!

Intrebari:
- fiul1, fiica1, fiul2, fiica2 VOR sa vina si sa iasa din indiviziune. Trebuie sa faca fiecare actiune de judecata sau pot fi toti in aceeasi actiune?
- se plateste taxa de timbru, ceva? alte taxe?
- ce instanta e competenta? cea de la ultima adresa a defunctului sau de la adresa celui care depunde actiunea?

Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
danfe, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune cu pamant mostenit celdecolo celdecolo Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: am mostenit,impreuna cu 2 verisori care sunt frate si sora,3 ha de pamant agricol. Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)