avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Bunicul si bunica mea din partea mamei au decedat in urma cu 15 ani. S-a făcut succesiune pe casa si pamantul pe care il detineau. Actele sunt facute jumătate-jumatate intre mama si fratele ei. Mama are 2 copii, pe mine si pe fratele meu (tata este decedat). Intre timp a murit si fratele mamei. Acesta a lasat in urma 2 copii si pe sotia sa.
Inteleg ca va trebui sa se faca o noua succesiune. Ce se intampla daca nu ne punem de acord cu copii si sotia fratelui mamei? Ei vor si casa si pamantul, insa noi nu vrem sa le cedam partea noastra.
Daca au mai facut investitii in casa (de exemplu, au montat termopane, au renovat etc fara a construi camere in plus) si in curte au facut niste anexe (garaj) trebuie sa demonstreze prin acte (facturi, bonuri etc) ce au investit, si eventual se scade din pretul de vanzare al casei, corect? Sau este de ajuns sa aiba martori?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:58, 2 Martie 2023
Se întâmplă ca veți face partajul în instanță
Buna seara,
succesiunea s-a dezbatut deci nu aveti ce imparti.
Probabil nu s-a iesit din indiviziune si atunci trebuie solicitata in instanta daca nu va intelegeti civilizat.
De pe urma mamei dumneavoastra mostenesc succesorii ei (sot supravietuitor daca exista) si copiii in cotele legale)
De pe urma unchiului mostenesc succesorii lui legali (sot supravietuitor daca exista si copiii lui)
Iesirea din indiviziune e altceva decat dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Revenim la subiectul pus in discutie in ziua de 1 februarie 2010,ora 18. Ne cereati ordinea deceselor.Vi le comunicam acum: ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)