avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 15 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 15 ani

Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ambele succesiuni sau ne rezumam doar la cea dupa tatal meu?In momentul de fata ,in viata sant urmatoarele rude;mama mea si cei patru copii ,sora tatalui meu,(fara copii)doua verisoare din partea fratelui tatalui meu,cu rol separat.Cine trebuie sa faca succesiunea dupa bunici.?
Cel mai recent răspuns: kike , utilizator 08:35, 28 Iunie 2010
ambele succesiuni
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2010
Cristina Voicu, Avocat
masa succesorala este proprie fiecarei persoane, in concluzie dezbaterile succesorale trebuie facute pentru fiecare persoana in parte, in ordinea decesului si cu participarea tuturor mostenitorilor de drept.Trebuie sa va adresati unui notar din zona ultimului domiciliu al decedatului.
Toti descendentii de gradul intai al bunicului si daca e cazul prin reprezentare vor veni si descendentii de grad inferior. Adresativa unui notar de la ultimul domiciliu al bunicului.
Sigur ca puteti dezbate ambele succesiuni la notariat in cazul in care va intelegeti asupra impartirii cotelor mostenirii. La mostenirea dupa bunici vor veni descendentii, adica matusa dumneavoastra si dumneavoastra impreuna cu fratii.
La mostenirea dupa bunici vin cei trei copiii ai lor sau mostenitorii lor ( daca cei doi copii defuncti au decedat dupa parinti vin si sotii/sotiile supravietuitoare).
Ce au lasat bunicii se imparte la trei: o parte mama dvs. si dvs. cu fratii/surorile, o parte sora tatalui dvs. si o parte verisoarele.

Apoi mama dvs. si dvs. cu fratii/surorile impartiti partea care se cuvenea tatalui dvs. 1/4 mama si 3/4 cei 4 copii.

Puteti opta sa faceti doar succesiunea dupa tatal dvs. si sa nu introduceti si mostenirea de la parintii sai, urmand ca ulterior sa dezbateti si acea mostenire si sa suplimentati certificatul de mostenitor.
Dar va trebui dezbatuta si acea succesiune, mai devreme sau mai tarziu.

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Pamant la asociatie lary_alexandra2 lary_alexandra2 In cazul in care tata a decedat si am ramas 3 frati si mama cine are dreptul sa ridice de la ferma (unde pamantul este dat in arenda)cerealele?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)