avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 15 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 15 ani

Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ambele succesiuni sau ne rezumam doar la cea dupa tatal meu?In momentul de fata ,in viata sant urmatoarele rude;mama mea si cei patru copii ,sora tatalui meu,(fara copii)doua verisoare din partea fratelui tatalui meu,cu rol separat.Cine trebuie sa faca succesiunea dupa bunici.?
Cel mai recent răspuns: kike , utilizator 08:35, 28 Iunie 2010
Florea Ana-Maria a scris:

Sigur ca puteti dezbate ambele succesiuni la notariat in cazul in care va intelegeti asupra impartirii cotelor mostenirii. La mostenirea dupa bunici vor veni descendentii, adica matusa dumneavoastra si dumneavoastra impreuna cu fratii.

Completare:
La mostenirea dupa bunici vor veni: matusa dumneavoastra cu o cota de 1/3, verisorii dupa fratele tatalui dumneavoastra cu o cota de 1/3 si dumneavoastra impreuna cu fratii si mama cu o cota de 1/3 (si mama dumneavoastra participa la mostenirea bunicului de pe tata intrucat isi mosteneste sotul care nu era predecedat la decesul bunicului)
In timpul vietii bunicii mei au impartit pamantul lor celor 4 copii(2 fete si 2 baieti).Baiatul cel mare si-a facut rol separat si este mostenit de cele 2 fete ale sale.El si sotia lui sant decedati.O alta fata (cea mica)a decedat si ea si nu are urmasi.Sora cea mare a ramas vaduva de curand si nu are copii,iar tatal meu ,cum am spus,a murit in1995 si santem 4 frati,si mama mea.Titlul de proprietate este pe numele mamei mele si a matusii.Cam prin 1987 aceasta a vandut casa bunicilor cu o chitanta de mana.Cine participa la succesiune?
Toti cei mentionati anterior.
In ce temei legal s-a impartit pamantul in timpul vietii bunicilor?
Precizati care sunt bunurile care compun masa succesorala. Practic ei mai aveau ceva pe numele lor cand au decedat?

Pt ca se intelege ca nu, ca de fapt toate bunurile erau deja pe numele copiiilor lor.
Atunci ce succesiune sa mai dezbateti dupa ei?

Ar fi de fapt partea surorii mici, decedata, dar spuneti ca titlul de proprietate e pe numele mamei dvs. si matusii, atunci ce ramane de impartit?
Au impartit pamantul in 4.O parte ,inclusiv casa au ramas bunicilor.A 2a parte a primit-o fata cea mare,care e in viata.A 3a parte a primit-o baiatul cel mare.A 4a parte a primit-o tatal meu.Fiecare si-a construit casa lui pe bucata de pamant primita.Fata cea mica a ramas cu batranii,intr-o relatie 'fragila',locuia oriunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Pamant la asociatie lary_alexandra2 lary_alexandra2 In cazul in care tata a decedat si am ramas 3 frati si mama cine are dreptul sa ridice de la ferma (unde pamantul este dat in arenda)cerealele?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)