In cazul in care tata a decedat si am ramas 3 frati si mama cine are dreptul sa ridice de la ferma (unde pamantul este dat in arenda)cerealele?Mentionez ca pamantul este pe numele tatalui (cu T.P) mostenire de la parintii tatalui.Mama are vreun drept sau numai noi (cei 3 frati)?Seful asociatiei avea dreptul sa ii dea mamei si unui singur frate toate cerealele fara acordul celorlalti 2 frati?Ce se poate face?:help:
in baza carei legi are dreptul si mama ? daca mostenirea este de la parintii tatalui,mama nefigurand in nici un act.titlul de proprietate fiind pe numele tatalui
Mama si copiii sunt mostenitori legali daca nu exista un testament.
Cota mamei este de 1/4 din masa succesorala iar copiii impart intre ei 3/4, in speta toti cei 3 copiii vor avea fiecare cate 1/4 din masa succesorala.
Si chiar daca ar exista testament, copiii in calitate de descendenti sunt mostenitori privilegiati si impart rezerva succesorala.
Se pre insa ca aici defunctul nu a lasat testament, deci mostenirea este legala cu cotele aratate mai sus.
mentionez caci pamantul este mostenire de la bunicii din partea tatalui?Dar in anul 1991 tata a ridicat titlul de propietate pe numele lui si a sorei sale? nu stiu cum s-a eliberat titlul decat pe numele celor doi (ei fiind 6 frati)? in cazul in care pamantul de la ferma este mostenire de la bunicii din partea tatalui mai are dreptul si mama? va multumesc .
Nu ati spus mai intai ca e si pe numele matusii dvs.
Situatia se schimba.
Matusa are si ea cota ei la mostenirea careia vin rudele acesteia.
Pentru cota tataului, care, cel putin teoretic, ar fi de 1/2 (daca nu reclama vreun drept ceilalti frati ai tatului dvs), mostenitori sunt mama si copiii, fiecare cu 1/4, deci 1/8 fiecare din intreg.
Dar e iar posibil ca ceilalti frati sa solicite in instanta anularea titlului si eliberarea altuia pe numele tuturor fratilor.
Si atunci cota din frati fiecarui va fi de 1/6. Deci tatal dvs va avea dreptul doar la 1/6 care, la randul ei se va imparti intre mama si cei 3 copii in cote de 1/4, deci fiecare va avea 1/24.
In concluzie, cu cat sunt mai multi mostenitori pe titlu, cu atat mai putin va ramane de impartit din cota tatalui.
Succesiune dupa 15 ani
kike
Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Succesiune
michel58
Buna ziua!
In anul 2008 a decedat tata, nu a fost dezbatut succesiunea dupa decesul lui. Iar in anul 2014 a decedat si mama si inaintea decesului cu 4 ... (vezi toată discuția)