Buna seara,
Din nou,spun ca am inteles totul , "ca la carte" ! Cum sa va mai pot multumi?
Din tot sufletul!
...Daca tot ne-am prins in discutie,va relatez si o alta situatie care ne framanta:
Bunica a avut doua casatorii.
In prima casatorie,bunica a venit cu o parte din averea pe care o mostenise de la parintii dumneaei,iar primul ei sot,de asemenea.Cu acest prim sot,bunica a avut un copil.Dupa moartea sotului, a ramas in casa parinteasca a acestuia,impreuna cu copilul ei.(socriii ei erau decedati,iar primul sot era singur la parinti)
Bunica s-a recasatorit si ramane ,cu al doilea sot, tot in aceeasi casa,in care traise cu primul sot.
Din aceasta casatorie,au rezultat inca trei copii(unul dintre ei este TATAL MEU).
Moare si cel de-al doilea sot al bunicai(care nu a avut avere).
Bunica ramane , asadar , cu patru copii. Dupa casatoria celui mare,cu o femeie fara avere, bunica a decedat.Cei trei orfani ( 9-12 si 16 ani),raman in casa parinteasca,in grija fratelui cel marte,pana se casatoresc,pe rand.
Numai ca succesiunea nu este facuta,nici pana astazi. Fratele cel mare(dupa mama) are grija,tot timpul sa tina actele de avere departe de stirea celor trei orfani,
Abia dupa moartea acetui cel mai mare frate,sotia supravietuitoare , impreuna cu unul dintre cei 12 copii ai ei,deschid procesul si sr drclara singurii mostenitori ai averii bunicii noastre si a primului ei sot(socrul ei).
A intervenit si tata,acum de 83 de ani, ( ramas ,de la 20 de ani fara vedere-un accident-),si ceilalti doi frati ai tatalui nostru.
Procesul se dezbate de aproape patru ani si nu se mai termina! ( lipsa de procedura,interventii,iesire din indiviziune....etc.).
Daca puteti sa-mi spuneti,ce drepturi are tata sau ce sanse de castig are si in ceproportie ( cota din avere) ?
Va dorim o seara cat mai placuta!
Cu tot respectul,Petrica si Rodica Leah
buna seara!
in primul rand ar trebui sa ne indicati ordinea deceselor- este utila.
trebuie vazut ce regim se aplica acestor bunuri.
ideea e ca aveti de dezbatut mai multe succesiuni;
I dupa primul sot al bunicii, iar aici vin descendentul impreuna cu bunica.
a doua ar fi succesiunea celui de al II lea sot al bunicii, dar aceasta nu prezinta interes intrucat nu au ramas bunuri de pe urma acestui defunct.
cea de a treia este a bunicii dvs. iar aici ar veni cei 4 descendenti.
fiecare copil va culege o cota de 1/4 din averea bunicii, intrebarea este ce intra in masa ei succesorala, dc nu s-a dezbatut succesiunea de pe urma primului sot?!
Uzufruct
Vlad2013
Buna dimineata,
Revenim la subiectul pus in discutie in ziua de 1 februarie 2010,ora 18.
Ne cereati ordinea deceselor.Vi le comunicam acum:
... (vezi toată discuția)
Mostenire
Vlad2013
Tatal meu,nascut in 1927, a ramas orfan,de ambii parinti,la varsta de 12 ani.
A continuat sa ramana in casa parinteasca,pana la varsta de 20 de ani,cand s-a ... (vezi toată discuția)