avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tatal meu,nascut in 1927, a ramas orfan,de ambii parinti,la varsta de 12 ani.
A continuat sa ramana in casa parinteasca,pana la varsta de 20 de ani,cand s-a casatorit.
Intre 12 si 20 de ani,orfan si fara de ocrotire parinteasca,a terminat totusi 7 clase,dupa care a fost trimis sluga,pe la satenii mai instariti,unde,nu odata, a fost batut si pus la munci foarte grele.Simbria era luata,lunar, de catre fratele mai mare si sotia acestuia,in grija carora ramasesera cei trei orfani( tatal meu,fratele lui si sora lor).
Din pricina unuio accident,cu o grenada,tata a ramas fara vedere.
S-a casatorit,la 2o de ani,dar nu s-a facut nicio succesiune dupa averea parintilor dumnealor.
In casa partintesca a ramas fratele mai mare,cu familia lui.
Tot timpul a tinut actele departe de stirea celorlalti,ca nu cumva averea sa se imparta,intre frati.
Fratele cel mare(ramas in avere) a murit,in 1993,iar sotia acestuia,impreuna cu fiul dumneaei,dorea sa se intabuleze pe tot pamantul si pe casa parinteasca,declarand ca sunt singurii mostenitori.
Tatal meu si fratii dumnealui au intervenit,pentru obtinerea dreptului lor la mostenire.
De trei ani s-a tot prelungit procesul si nu se ajunge la o solutie.
Asa cum v-am prezentat situatia,va intrebam:
Daca,prin casatorie,tata si-a schimbat domiciliul,dar continuand sa revina mereu,la cuibul parintesc, ARE DREPT DE MOSTENIRE,DUPA PARINTII DUMNEALUI?
Astept un raspuns!
Multe multumiri!
Cu toata consideratia, R.L. - Rasnov.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: danacr3 , utilizator 22:12, 24 Ianuarie 2010
binenteles
din pacate la Brasov se cam tergiverseaza cauzele.
Nu conteaza ca si-a schimbat domiciliul dupa casatorie. Are acelasi drept ca si decedatul sau frate.
Intrebarea mea este , avocat nu aveti angajat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Din nou,spun ca am inteles totul , \"ca la carte\" ! Cum sa va mai pot multumi? Din tot sufletul! ...Daca tot ne-am ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Tatal meu a decedat.Primise,ca mostenire doar 1000 mp,de la mama dumnealui,din cele peste 4 ha. Noi suntem trei mostenitori. O ... (vezi toată discuția)