avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate alina_cristina983

Activitate alina_cristina983

Răspuns la discuția concediere "SOC"
acum sunt in preaviz 20 de zile,;preavizul l am semnat cu incetarea contractului in baza art 65 alin 1,totusi nu inteleg un lucru,in aceasta perioada de preaviz angajatorul a adus pe cineva in perioada de proba,are voie sa angajeze personal in perioada de somaj?
si oricum nu imi doresc sa ma pensionez la 26 de ani,sper sa imi de a dumnezeu putere sa mai muncesc mult timp de acum incolo.multumesc
eu nu am vrut sa creez aici o polemica,doar am vrut sa ma lamuresc cu acest lucru pt ca ne uitam toti la tv si vedem ce se intampla.problema mea este ca eu in 2 ani de cand lucrez la acest dealer ,nu mi sa dat niciodata concediu medical,intotdeauna a preferat sa schimbe turele si sa am cateva zile libere decat sa primesc concediu medical,inainte sa ma concedieze cu 2 saptamani am vb de concediu medical si la fel mi a dat 2 zile libere,si acum in preaviz este dreptul meu sa imi cer concediu medical nu?
in timpul preavizului la cate concedii medicale am voie?
mai am inca o nelamurire,in perioada de preaviz pot duce "fostului "meu sef concediu medical?
astazi am primit un document sa il semnezca suna cam asa:PRIN PREZENTA VA COMUNICAM CA INCEPAND CU DATA DE 17.08.2009 SUNTETI IN PREAVIZ DE 20 DE ZILE LUCRATOARE,URMAND A VA INCETA CONTRACTUL DE MUNCAINCEPAND CU DATA DE 14.09.2009 CONFORM ART 65 ALIN 1 DIN CODUL MUNCII.ce sa fac sa il semnez?primesc somaj ?
prin ce metode poate sa imi desfaca contractul de munca daca nu sunt de acord sa semnez contractul de comun acord?va multumsc,
daca semnez incheierea contractului cu acordul ambelor parti mai primesc somaj?
da asta am inteles,semnez intai preavizul si apoi mi se incheie contractul de munca?de ambele parti?in preaviz este obligatoriu sa ma duc la servici?angajatorul mi as pus ca nu este.
lucrez de 2 ani la o statie petrom in functia de casier,aceasta statie e luata in administratie de un dealer,care astazi ma concediat,invocand motivul ca filiala bucuresti a cerut demisia mea,pt unele note explicative trimise de mine la bucuresti.acum sincer eu nu stiu ce sa fac.mi a spus ca imi da un preaviz si nu sunt obligata sa vin la munca.ma contacteaza imi momentul in care trebuie sa semnez actele.DECI EU CE SEMNEZ?multumesc