gillu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Executorul ne-a comunicat adresa de infiintare a popririi in care ne-a indicat titlul executoriu si incuviintarea. In conditia in care executorul nu este obligat sa ne comunice hotararea judecatoreasca, care este cuantumul ce se poate retine din venitul net al angajatului?
Buna ziua.
Angajatorul a primit o adresa de infiintare a popririi pe veniturile unui salariat in limitele stabilite de lege, reprezentand pensie alimentare neachitata.
Angajatorul poate retine salariatului jumatate din venitul net sau poate opta si pt.1/3 din venitul net?
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns. As sa va mai intreb daca mentiunile dvs. se aplica si in situatia unui singur creditor, cu doua titluri executorii diferite pt care executorul a comunicat doua adrese de infiintare a popririi in doua dosare de executare diferite.
Buna ziua.
Unui angajat I s-a poprit 1/3 din venitul net ca urmare a adresei communicate de executor, poprire care continua pana la incasarea integrala a sumei. Intre timp salariatului I-a mai venit inca o poprire. Am vazut ca se poate retine pana la 1/2 din venitul net, insa ma intereseaza cum se repartizeaza sumele deoarece creantele creditorilor sunt diferite.
De asemenea as fi interesat daca este permisa mentinerea unei popriri de 1/3 pe salariu care sa se imparta in mod egal creditorilor.
Multumesc
Am citit in codul muncii ca munca prestata intre orele 22:00-06:00 este considerata munca de noapte.Insa intrebarea este daca acest program din care o ora reprezinta pauza, se incadreaza la art. 126 lit. a prin care salariatii de noapte beneficiaza de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, asta deoarece potrivit art. 111 Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, SE AFLA LA DISPOZITIA ANGAJATORULUI...?
Multumesc
Buna ziua.
Daca angajatul se afla la lucru intre orele 22:00-06:00, si in CIM s-ar specifica 7 ore pentru ca o ora este pauza, se incadreaza in situatia de a nu se aplica sporul de 25% pentru ca progarmul a fost redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca?
Va multumesc.
Buna ziua.
In calitate de tert poprit am primit o adresa de infiintare a unei popriri, in cota de 1/3 din venitul net lunar datorat unui angajat.
Executorul ne trimite o adresa de infiintare a popririi si copie dupa incuviintarea executarii silite a titlului executoriu constand in contract de credit (debitori doua persoane sot, sotie) si se dispune recuperarea sumei de 15.000 euro, debit calculat pana la data de ..........si a cheltuielilor de executare.
As vrea sa va intreb daca:
1. Angajatorul poate consemna executorului o cota de 1/3 din venitul net lunar al salariatului, pana la incasarea intregului debit chiar daca acesta este datorat de catre doi debitori?
2. Executorul a specificat in adresa de iinfiintare a popririi o suma de 20.000 euro desi instanta a admis incuviintarea executarii silite pt suma de 15.000 euro calcuata pana la o anumita data. Probabil in contractul de credit sunt prevazute penalitati pe care executorul le-a calculat la zi.
In aceste conditii este corect ca angajatorul sa dea curs intregii sume mentionate de executor, nefiind problema angajatorului aceste aspecte legate de sume si incuviintari?
Va multumesc.
Buna ziua..
Un salariat a fost angajat pe o anumita functie insa in fisa postului ii sunt prevazute si atributii aferente unui alt post pe care trebuie sa le execrcite doar in situatia in care un coleg de-al sau se afla in perioada de concediu.
Avand in vedere ca angajatul refuza sa inlocuiasca colegul, considerati ca este correct sa se instiinteze in scris salariatul despre atributiile ce trebuie sa le indeplineasca, iar in caz de refuz sa se inceapa procedura de cercetare disciplinara impotriva sa?
Multumesc.