Intrebare : (Grila admitere INM 2006 )
Infractiunea de santaj : - este absorbita in lipsirea de libertate in mod ilegal, atunci cand in schimbul eliberarii se cere un folos material sau orice alt avantaj patrimonial ? S-a validat ca NU! Astept pareri.
cine imi poate explica si mie intelesul art 267 alin 2 cpp, teza ultima: "in cazul masurilor preventive prevazute de art 145 si 145^1, procurorul dispunerevocarea acestor masuri sau, dupa caz, trimite dosarul cauzei la instanta cu propunerea de prelungire"
ce nu inteleg e chestia cu prelungirea masurilor prev de art 145 si 145^1 de catre instanta, insa aceste masuri in cursul up nu pot fi prelungite decat de procuror?
este si o decizie a ICCJ nr XI din 2008, in care se prevede ca atunci cand aceste masuri sunt dispuse de judecator in cursul up, potrivit art 146 alin 11^1 se prelungescde procurorul care efectueaza sau supravegheaza up
deci, care ar fi cazul in care ar tb sa se trimita dosarul cauzei cu propunerea de prelungire?
Art. 964. Obligatia trebuie sa aiba de obiect un lucru determinat, cel putin in specia sa. Cantitatea obiectului poate fi necerta, de este posibila determinarea saChiar daca in text e vorba doar de cantitate consider ca se aplica si cazul valorii.
Concluzia mea este asta: cand instanta admite, dispune prelungirea, iar cand constata ca nu mai e temei, revoca. Recursul nu e impotriva incheierii de respingere, caci ea nu produce niciun efect susceptibil de a fi suspendat, ci impotriva revocarii, caci numai asa se poate un recurs suspensiv de executare. Cum ar putea instanta sa nu revoce, cand observa din materialul din propunere ca nu mai exista motive sa mentina arestarea, caci asta inseamna sa o prelungeasca?
anna sheila a scris:
Am si eu o grila de penal:
Pedepsele complementare:
a) se aplica minorilor
b) nu pot fi aplicate pe langa pedeapa detentiunii pe viata
c) sunt inlaturate de efectul reabilitarii
c