avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD


credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
pt. engfull:
vreau sa-ti spun ca si eu am aceleasi cursuri .
dar pentru anul viitor mi -am propus sa citesc cat mai multa practica judiciara#-o
despre noile coduri nu stiu ce sa-ti spun..... eu nu prea as crede ca o sa intre in vigoare asa de repede....sigur o sa fie probleme!
Noile coduri nu intra clar in vigoare pana la anul:yeah
Am vazut conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a te inscrie, intrebarea mea este daca trebuie sa fi consilier inscris , sau poti sa te inscrii si ca simplu absolvent de drept si atat, doar ca ai avut aceasta functie pe cartea de munca?:sorry:
Pentru ca sunt 2 articole care mentioneaza aceste conditii si eu ma incadrez in primul, art.14 cred:sorry:, al doilea este mai complex.

Multumesc frumos!
Spor la invatat!:)
din cate inteleg din textul de mai sus cred ca te referi la admiterea in magistratura cu 5 ani vechime
acolo trebuie sa ai vechime intr-una din profesiile juridice mentionate in art 33 din legea 303/2004 , vechime pe care trebuie sa o demonstrezi
la admiterea la inm se cere doar sa fii licentiat in drept , fara nicio conditie privind exercitarea efectiva a unei profesii juridice

vreu sa intreb pe cei care au studiat dupa cartile mihaelei tabarca la procedura civila - care anume carte este recomndata - codul de procedura comentat si adnotat , drept de procedura civila ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
codurile vor intra in vigoare la 24 iulie 2010, deci la admiterea din 2010 vor fi avute in vedere tot codurile actuale, tinand cont de faptul ca nu exista intervalul de 2 luni intre adoptare si examenul de admitere.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)