avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Ellu18

Activitate Ellu18

Ok. Sa presupunem ca acel calculator achizitionat in 2006 nu mai are nici o utilitate pt.societate si se ia hotararea casarii lui si a valorificarii prin vanzare. Dar in cazul unui calculator achizitionat anul acesta de ex.? Nu se mai pune aici problema casarii ...
Eu ma gandesc acum ca, la un control fiscal, cineva se va lega de acest lucru deoarece e una sa vand cu 100 usd si cu totul altceva sa vand cu 1 500 usd spre exemplu. In sensul ca in al doilea caz imi voi impozita un venit de 15 ori mai mare decat in primul caz, prin urmare as avea un impozit pe profit mai mare.
Si pe deasupra probabil mi-ar tranti legea in fata iar eu ar trebui sa am un articol din lege ca sa-mi sustin punctul de vedere ... respectiv de ce am vandut sub pretul de achizitie, si totodata sub pretul pietei ...
: )
Multumesc pt.promtitudine.
Dar atunci voi vinde in pierdere ... Ce se intampla cu ce zice legea?
Buna.
Am si eu o intrebare.
O S.C. din Romania vinde un calculator din patrimoniu unei societati din SUA. Soc.din Romania si cea din USA se incadreaza in categoria persoane juridice afiliate. Parerea mea este ca acel calculator va trebui evaluat la pretul pietei (in 2006 a fost achizitionat cu 9 000 lei si in mometul de fata este complet amortizat) si vandut in consecinta, conform art.17 din Ordonanta 99/2000: "Este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse in pierdere (...) Prin vanzare in pierdere se intelege orice vanzare la un pret egal sau inferior costului de achizitie."
Cu toate aceste am intrebat un avocat si sustine ca il pot vinde la un pret modic de 100-200 USD deoarece-l vand firmei mama din SUA si este si complet amortizat. Aceasta este justificarea lui. Am intrebat si la Finante si mi-au prezentat varianta mea.
Voi ce credeti?
Multumesc anticipat.