avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tranzactii intre persoane juridice afiliate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tranzactii intre persoane juridice afiliate

Buna.
Am si eu o intrebare.
O S.C. din Romania vinde un calculator din patrimoniu unei societati din SUA. Soc.din Romania si cea din USA se incadreaza in categoria persoane juridice afiliate. Parerea mea este ca acel calculator va trebui evaluat la pretul pietei (in 2006 a fost achizitionat cu 9 000 lei si in mometul de fata este complet amortizat) si vandut in consecinta, conform art.17 din Ordonanta 99/2000: "Este interzis oricarui comerciant sa ofere sau sa vanda produse in pierdere (...) Prin vanzare in pierdere se intelege orice vanzare la un pret egal sau inferior costului de achizitie."
Cu toate aceste am intrebat un avocat si sustine ca il pot vinde la un pret modic de 100-200 USD deoarece-l vand firmei mama din SUA si este si complet amortizat. Aceasta este justificarea lui. Am intrebat si la Finante si mi-au prezentat varianta mea.
Voi ce credeti?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:12, 21 August 2009
Sunt de acord cu avocatul cu care v-ati consultat.
Multumesc pt.promtitudine.
Dar atunci voi vinde in pierdere ... Ce se intampla cu ce zice legea?
Nu veti vinde in pierdere daca il casati si vindeti la o valoare modica, nu cadeti sub aceasta lege.
gabescu a scris:

Nu veti vinde in pierdere daca il casati si vindeti la o valoare modica, nu cadeti sub aceasta lege.


=D> Si eu sunt exact de aceeasi parere.
Ce importanta are daca este vanzare in pierdere? Oricum nu poate fi in profit!
B-)
Daca este complet amortizat, nu mai are valoare,deci il vandeti in castig.

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu vanzarea unui mijloc fix neamortizat integral, daca la vanzare trebuie sa vina un evaluator sa-l ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto caradis caradis Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)