avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare mijloc fix

buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu vanzarea unui mijloc fix neamortizat integral, daca la vanzare trebuie sa vina un evaluator sa-l evalueze dak nu-l vand cu valoarea ramasa neamortizata si daca atunci cand il casez k s-a stricat trebuie sa chem un evaluator
ce art.de lege.?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:33, 14 Septembrie 2011
1.Pentru a vinde un mijloc fix nu este necesar un Raport de evaluare .
2. vanzare mijloc fix sub valoare ramasa de amortizat duce la ajustare de TVA.
3. Casarea nu implica un evaluator .
fanica a scris:

2. vanzare mijloc fix sub valoare ramasa de amortizat duce la ajustare de TVA.


Eronat

Pt a vinde nu este nevoie de raport de evaluare, dar pretul de vinzare trebuie sa fie pretul pietei. In cazul in care pretul de vinzare este mai mic, pe motiv ca mijl fix este defect, ideal ar fi sa existe un raport de evaluare, pt ca numai asa se poate dovedi pretul. Eu recomand si in cazul in care vinzarea se face catre afini (asociati, membrii ai familiei) ca aceast raport sa existe. Organul fiscal poate reconsidera orice tranzactie efectuata sub pretul pietei.

In cazul casarii este suficient un PV de casare. Daca mijl fix nu este amortizat integral se va face ajustarea tva cf art 149.
Cum se poate stabili pretul pietei pt un mijloc fix utilizat fara evaluare? Si cum se dovedeste ca s-a vandut la pretul pietei in cazul in care va fi un control peste 4 ani, de exemplu, daca nu exista un raport de evaluare?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Cs B, Contabil
Eu consider ca se merge pe prezumtia de nevinovatie. De ce intotdeauna contribuabilul trebuie sa dovedeasca ca este nevinovat si nu organul de control sa aduca dovezi care sa arate eventuala vinovatie?

Toti stim ce inseamna pretul pietei, asa cum toti stim de ce au fost achizitionate pe firme si cum se vind unele mijl fixe.

Raportul de evaluare nu este obligatoriu pentru a dovedi pretul pietei. Fiecare se acopera cu documente care sa dovedeasca acest pret asa cum crede de cuviinta. De ex. oferte de la firmele care comercializeaza produse similare, comenzi, etc.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui mijloc fix neamortizat complet popescuem popescuem buna ziua. cu cat pot vinde un mijloc fix neamortizat complet? pot vinde cu ce suma vreau eu mai mare decat valoarea neamortizatata? (pretul de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)