administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 lei. Cheltuiala cu scoaterea din gestiune este nedeductibila integral?
Vedeti = DECIZIA Nr. 2 din 7 aprilie 2004
privind aplicarea unitară a unor prevederi referitoare la impozitul
pe profit, convenţiile de evitare a dublei impuneri, accize şi
taxa pe valoarea adăugată
În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Legea nr. 571/2003, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării sau cedării unui mijloc fix amortizabil sau terenurilor, calculate ca diferenţă între valoarea fiscală de intrare a acestora şi amortizarea fiscală, după caz, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.
Exista o singura conditie care trebuie indeplinita si dovedita : vanzarea sa se faca la pretul pietei, NU sub pretul pietei.
In cazul vanzarii unui mijloc fix care nu a fost amortizat integral, cheltuiala cu valoarea ramasa neamortizata este cheltuiala deductibila la calculul profitului impozabil, cu conditia ca aceasta operatiune sa nu se incadreze in prevederile art. 11 din Codul fiscal, respectiv sa nu fie posibila reincadrarea tranzactiei in cazul in care vanzarea se face catre persoane afiliate. Valorificarea activului trebuie sa reflecte pretul de piata.
Buna ziua!
Vreau sa vand un mijloc fix:
- valoarea actuala pe piata in stare noua este de 3.000 ron
- valoarea ramasa neamortizata este de 4.200 ron
- valoarea la care pot sa-l vand este de 2.000 ron
Diferenta de 2.200 ron respectiv TVA-ul aferent este sau nu cheltuiala/TVA deductibila.
Listez oferte de pret, prin care dovedesc valoarea actuala pe piata si fac un proces verbal?
Multumesc