A fost foarte simplu: am dat RCA-ul care era valabil la acea data, adica cel din 2007. Firma de Asigurari n-a cerut acel RCA de la firma mea de asigurari. Au considerat ca este mai simplu sa dea la o firma de avocatura acest caz nerezolvat...dupa 2 ani.
Este destul de ciudat , dar acum stiu ca nu este bine sa fac vreodata asigurari la acea firma destul de mare in domeniul asigurarilor.
Asta e ... se intampla si la case mai mari.
Sfaturi:
-pastrati copii ale RCA-ului sau alte acte ale accidentelor timp de 3 ani
-dati RCA-ul intodeauna si ulterior contestati decizia din PV-ul de la politie.
Va multumesc inca o data!
Va multumesc pentru raspunsuri!
Sper sa nu fiu buna de plata. Imi pare rau ca la momentul respectiv nu am stiut care vor fi consecintele deciziei mele, dar credeti-ma eram extrem de nervoasa deoarece eu mi-am luat masina de la locul accidentului pe platforma avand cu mine un copil de 2 ani care era socat. Daca cineva mi-ar fi spus ca daca nu-i dau RCA-ul voi plati din buzunar, il dadeam fara sa stau pe ganduri.
Eu mi-am reparat masina pe CASCO si pe RCA-ul lui.
Practic, eu vreau sa evit achitarea acelei sume si vreau sa stiu daca acum pot apela la RCA-ul meu sau la CASCO sau la un alt motiv.
In continuare astept si alte pareri pana marti dimineata. Am speranta ca totusi exista o rezolvare.
Va voi tine la curent cu ceea ce se va discuta la reprezentantul asiguratorului.
Pe data de 14.08.2007 am fost implicata intr-un accident rutier cu un angajat al politiei romane. Accidentul s-a produs astfel:
-eram pe calea calarasi la semafor, prima masina .
-la culoarea verde a semaforului am facut stanga regulamenar . Am oprit pe liniile de tramvai pentru a acorda prioritate celor care circulau din sens invers.
-asteptand sa pot trece la un moment dat am fost lovita de o masina care venea din acelasi sens de mers ca mine , pe liniile de tramvai prin refugiul ( statia ) de tramvai.
La circa de politie, soferul politist care m-a lovit m-a rugat sa nu declar ca venea pe liniile de tramvai "sa ne intelegem intr-un fel..." . Eu am refuzat, moment in care el a inceput sa dea multe telefoane. Lucrurile au luat o intorsatura " jenanta " atunci cand dupa 1 ora am intrat cu declaratiile la colegii dumnealui. Politistii care erau de serviciu stiau deja ce s-a petrecut si mi-au explicat ca nu stiu sa fac stanga , au efectuat o proba de alcoolemie " pasiva " ( adica a suflat in fiola de la circa 10-15 cm ). Am solicitat o proba de alcoolemie clasica in care ai si un rezultat scris, dar am fost refuzata. Dupa efectuarea acelei probe " pasive " din nou am solicitat sa mi se arate rezultatul dansului, moment in care politistii de serviciu mi-au spus ca ma amestec in treburile politiei deoarece imi pot face dosar penal. Am fost insistenta cu aceasta proba de alcoolemie deoarece soferul politist era evident baut.
De asemenea declaratia mea nici nu a fost citita de politisti, ei facand procesul verbal din culpa comuna, adica 50% eu si 50% respectivul. Am semnat procesul verbal cu obiectiuni, adica nu-mi recunosc vina si de asemena ca nu-i dau RCA-ul. Eram foarte nervoasa la momentul acela de nedreptatea pe care o traiam. Ulterior ( a doua zi ) m-am consultat cu alte persoane din politie care mi-au spus ca nu am sanse in justitie si astfel am abandonat ideea de contesta in instanta decizia de la circa de politie.
Dupa 2 ani ( adica acum cateva zile ) primesc o notificare de la un cabinet de avocatura ce reprezinta societatea de asigurari prin care imi solicita 50% din reparatia acelei masini, iar in cazul neefectuarii platii sa ma prezint pe marti in vederea solutionarii litigiului. In notificare sunt stipulate art.22 din legea 136/1995 si art.998,999 din codul civil. Anexat la notificare am primit o copie dupa PV al meu de la politie, o copie dupa devizul final de reparatii, factura emisa de service-ul care a reparat masina si dupa ordinul de plata catre service.
Din aceste acte am constatat urmatoarele:
- factura de la service este pe numele unei persoane necunoscute , emisa in februarie 2008
- pe devizul final facut de service apare nota de constatare a asiguratorului din data de 9.10.2007 si tot pe numele acestei persoane necunoscute.
- ordinul de plata de la firma de asigurari este din luna aprilie 2008.
Dorinta mea este daca ma puteti ajuta cu raspunsurile la urmatoarele intrebari:
- acum pot sa-i dau asiguratorului o copie dupa RCA din 2007 pentru a fi exonerata de plata?
- este posibil ca accidentul sa fie in luna august si constatarea la asigurator in octombrie ? Nu exista un termen clar stipulat de 30 de zile ?
- ce as putea sa fac sa nu achit aceasta suma ?
- nimeni nu m-a informat ca daca nu-i dau RCA sunt pasibila de plata. Are cineva obligatia sa te informeze asupra acestui lucru ? Mentionez ca in decursul celor 2 ani nu am fost contactata de nimeni cu privire la acest accident si la consecintele materiale decurse din refuzul meu de a-i da RCA-ul.
Va multumesc!