Se poate ,pentru ca , in timp ce primarul este ales prin votul dat de cetateni, viceprimarul este ales dintre consilieri prin votul dat de acestia din urma , de obicei de alta culoare politica decat primarul. De aceea este indicat ca viceprimarul sa faca parte in comisia sus mentionata.
In acest caz este vorba de o donatie deghizata, daca nu ma insel.Codul civil sanctioneaza cu nulitate doar donatiile deghizate intre soti ceea ce duce , per a contrario, la concluzia ca toate celelaltedonatii deghizate sunt valabile.
Donatiile deghizate sub forma contractului de vanzare cumparare, secomporta ca contractele oneroase de v/c.
Proba donatiei deghizate contine doua elemente ce trebuie dovedite,in primul rand dovada intentiei liberale,si in aldoilea rand absenta contraprestatiei.Sarcina probei revine celui , interesat. Partile pot dovedi deghizarea prin inscris,sau inceput de dovada scrisa completata cu martori sau prezumtii.
Acum doi ani impreuna cu matusa mea am mostenit un imobil 1/2 matusa si 1/2 eu, urmand ca dupa vanzarea imobilului banii primiti sa impartim . Dat fiind imprejurarile cu isteria asta globala si piata imobiliara stagneaza, nici imobilul nostru nu sa vandut. Imobilul nu este locuit. Acum matusa m-a dat in judecata pentru sistarea starii de indiviziune si atribuirea in natura a bunului paratului (adica mie) cu obligarea corelativa la achitarea unei sulte corespunzatoare cotei de 1/2 parte in favoarea dansei.- INTREBARE - Este justa cererea de chemare in judecata? daca da cum pot sa ma apar,eu nu vreau imobilul .