avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate almos-samu

Activitate almos-samu

Răspuns la discuția Legea nr.10/2001
Se poate ,pentru ca , in timp ce primarul este ales prin votul dat de cetateni, viceprimarul este ales dintre consilieri prin votul dat de acestia din urma , de obicei de alta culoare politica decat primarul. De aceea este indicat ca viceprimarul sa faca parte in comisia sus mentionata.
Răspuns la discuția donatie simulata
In acest caz este vorba de o donatie deghizata, daca nu ma insel.Codul civil sanctioneaza cu nulitate doar donatiile deghizate intre soti ceea ce duce , per a contrario, la concluzia ca toate celelaltedonatii deghizate sunt valabile.
Donatiile deghizate sub forma contractului de vanzare cumparare, secomporta ca contractele oneroase de v/c.
Proba donatiei deghizate contine doua elemente ce trebuie dovedite,in primul rand dovada intentiei liberale,si in aldoilea rand absenta contraprestatiei.Sarcina probei revine celui , interesat. Partile pot dovedi deghizarea prin inscris,sau inceput de dovada scrisa completata cu martori sau prezumtii.
Acum doi ani impreuna cu matusa mea am mostenit un imobil 1/2 matusa si 1/2 eu, urmand ca dupa vanzarea imobilului banii primiti sa impartim . Dat fiind imprejurarile cu isteria asta globala si piata imobiliara stagneaza, nici imobilul nostru nu sa vandut. Imobilul nu este locuit. Acum matusa m-a dat in judecata pentru sistarea starii de indiviziune si atribuirea in natura a bunului paratului (adica mie) cu obligarea corelativa la achitarea unei sulte corespunzatoare cotei de 1/2 parte in favoarea dansei.- INTREBARE - Este justa cererea de chemare in judecata? daca da cum pot sa ma apar,eu nu vreau imobilul .